Carrier introduceert 30XAV koelmachine met Greenspeed Intelligence

Carrier voegt de 30XAV koelmachine toe aan de AquaForce serie. De 30XAV is uitgerust met Greenspeed Intelligence technologie.

Dankzij de toevoeging van frequentiegeregelde condensorventilatoren en frequentiegeregelde schroefcompressoren kan de AquaForce met Greenspeed Intelligence technologie zich aanpassen aan de verschillende belastingscondities en deellast een hoog rendement behalen. De koelmachine is voorzien van een nieuw Touch Pilot bedieningspaneel waarmee datacentereigenaren trendgegevens kunnen volgen en loggen of de koelmachine kan aansturen om een nauwkeurige vloeistoftemperatuurregeling te verkrijgen. Het bedieningspaneel is ook beschikbaar via een webbrowser. De 30XAV behaalt een energie-efficiëntieverhouding bij vollast (EER) tot 3.4 en een seizoensgebonden energie-efficiëntieverhouding (ESEER) tot 4.9. Door zijn hoog rendement bij vol- en deellast, het vergrootte bedrijfsbereik en de snelle Capacity RECOVERY™ is de 30XAV de ideale oplossing voor een groot aantal gebruikstoepassingen van de typische comforttoepassingen, zoals in hotels of kantoorgebouwen, tot de typische kritieke toepassingen zoals voor proceskoeling en in datacentra of ziekenhuizen.

Dossiers
Meer over
Lees ook
AI gaat helpen koeling te verbeteren

AI gaat helpen koeling te verbeteren

Software is de feitelijke oorzaak van het energiegebruik van datacenters. Daarom is het interessant om te zien dat steeds meer softwarebedrijven zich bezig houden met het ontwikkelen van specifieke technieken en programmatuur die bedoeld zijn om het energieverbruik dat hun eigen programmatuur als het ware ‘uitlokt’ te verminderen. Hierbij maken zi1

Wat anders hadden Google en Oracle in Engeland kunnen doen?

Wat anders hadden Google en Oracle in Engeland kunnen doen?

Voor de tech pers was het omvallen van de cloud van Google en Oracle in Engeland door de extreme warmte een belangrijke gebeurtenis. Terecht ook, want dat een cloud onbereikbaar is komt weinig voor. Twee clouds is uitzonderlijk. Wat kunnen we hiervan leren?

Job Witteman: ‘Luchtkoeling kan volledig worden geëlimineerd’

Job Witteman: ‘Luchtkoeling kan volledig worden geëlimineerd’

Datacenters staan al geruime tijd hevig ter discussie. Lang werden ze gezien als kampioenen van de economische groei en werkgelegenheid. Maar de stemming is onderhand wel omgeslagen. Daarom is het belangrijk dat de branche bij zichzelf te rade gaat en radicale stappen zet in energiebesparing en het teruggeven aan de maatschappij, zo pleit Job Witt1