Captain DC robot helpt datacenters op afstand te beheren

Econocom en EOS Innovation, een dochterbedrijf van Parrot, lanceren Captain DC. Deze robot patrouilleert continu door het datacenter en zoekt naar technische problemen.

De robot is bedoeld om de continuïteit van datacenters te verbeteren. De robot patrouilleert 24 uur per dag en zeven dagen per week in een datacenter, en zoekt hier actief naar signalen die duiden op technische problemen. Deze signalen worden vervolgens doorgestuurd naar beheerders, die het datacenter op afstand kunnen monitoren.

Afwijkingen detecteren

Captain DC zoekt naar technische problemen door met behulp van sensoren geluiden op te vangen en beelden te analyseren. Daarnaast monitort de robot de luchtvochtigheid en temperatuur in het datacenter. Indien hierin afwijkingen worden gedetecteerd kan dit een voorteken zijn van problemen, die hierdoor preventief kunnen worden opgelost.

De robot kan daarnaast op afstand worden aangestuurd door beheerders, die hierdoor extra informatie kunnen verzamelen over technische problemen waarmee zij worden geconfronteerd. Dit moet het oplossen van problemen versnellen. Indien technische medewerkers fysiek op locatie aanwezig moeten zijn om technische problemen op te lossen kan DC Captain hen ondersteunen. De robot kan hen naar de exacte locatie van incident begeleiden en hen helpen de oorzaak van problemen te diagnostiseren.

Meer over
Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.