Brocade voorziet datacenterswitches van OpenFlow-ondersteuning

Brocade maakt bekend dat zijn VDX-switches voor datacenter en ICX-switches voor Local Area Network (LAN) voortaan ondersteuning bieden voor OpenFlow. OpenFlow is een open protocol voor software-defined networking (SDN).

SDN is een techniek waarbij netwerkbeheerfunctionaliteiten worden uitbesteed aan software. Deze software werkt onafhankelijk van de onderliggende netwerkhardware. Dit maakt het mogelijk de netwerkinfrastructuur in grote mate te automatiseren en aanzienlijk efficiënter met de beschikbare hardwarematige capaciteit om te springen.

Vendor lock-in

Ook minimaliseert SDN de kans op een vendor lock-in, waarbij bedrijven alleen nog kunnen kiezen voor hardware of software van een specifieke fabrikant. Dit is een belangrijk verschil, aangezien voorheen netwerkapparatuur van grote IT-bedrijven alleen door software van dezelfde leverancier kon worden beheerd.

De switches bieden ondersteuning voor OpenFlow 1.3, de meest recente variant van het OpenFlow-protocol. Dit protocol biedt ondersteuning voor allerlei nieuwe ontwikkelingen in de datacenterwereld, zoals IPv6 en Quality of Service.

Meer over
Lees ook
Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Eerder investeerde al Amerikaanse en Scandinavische energiebedrijven in der datacentersector, nu zien we hetzelfde fenomeen ook in Spanje. Het Spaanse energiebedrijf Iberdrola streeft namelijk naar een uitbreiding van zijn activiteiten

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores