Brits bedrijf klaagt Facebook aan voor diefstal datacentertechniek

facebook-lulea

Het Britse BladeRoom Group klaagt Facebook aan voor diefstal van een techniek die wordt gebruikt om modulaire datacenters snel en efficiënt te bouwen. De techniek zou door Facebook openbaar gemaakt via het Open Compute Project.

IDG News Service meldt dat BladeRoom Group al in 2011 contact op zou hebben genomen met Facebook over het gebruik van haar technologie. Facebook zou de technologieën hebben gebruikt in de bouw van haar datacenter in het Zweedse Lulea, dat vorig jaar zijn deuren heeft geopend.

Open Compute Project

Het bedrijf is niet alleen boos dat Facebook haar technologie heeft gestolen zonder hiervoor toestemming te vragen of een contact af te sluiten. BladeRoom Group stelt dat Facebook nog verder is gegaan door de techniek via het Open Compute Project openbaar te maken. Hiermee zou Facebook andere gebruikers hebben aangespoord hebben de techniek eveneens te stelen.

Het bedrijf wil Facebook nu via de rechter dwingen een schadevergoeding te betalen voor het gebruik van de techniek. Hoe hoog deze vergoeding zou moeten zijn is onduidelijk. Ook wil BladeRoom Group dat de rechter andere gebruikers dwingt te stoppen met het gebruik van de techniek.

Meer over
Lees ook
Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.