Brand in Samsung-datacenter zorgt voor flinke problemen

Een brand in een datacenter van Samsung in het Zuid-Koreaanse Gwacheon heeft tot flinke problemen geleid. Niet alleen was de website Samsung.com langere tijd onbereikbaar, ook konden allerlei Samsung-apparaten geen verbinding maken met internet. Denk hierbij aan de Smart TV's met SmartHub van Samsung en Samsung-smartphones.

Samsung biedt in een mededeling op zijn website ICTStory.com excuses aan voor de problemen. Allerlei Samsung-apparaten zijn afhankelijk van Samsung-servers om hun werk te kunnen doen. Andere apparaten beschikken over features die hiervan afhankelijk waren en tijdens de storing dus onbereikbaar waren. De brand in het datacenter had hierdoor een forse impact op Samsung-gebruikers.

Opvallend genoeg is het getroffen datacenter officieel een back-up datacenter van Samsung. Het datacenter is dan ook bedoeld om uitval van andere datacenters op te kunnen vangen en downtime juist te voorkomen. Het is dan ook onduidelijk hoe de brand een impact van dergelijke omvang kon hebben op klanten.

Meer over
Lees ook
Eerste resultaten iXora field-test heel positief

Eerste resultaten iXora field-test heel positief

In december 2023 is het eerste iXora systeem bij een van de datacenters van NorthC in Rotterdam geïnstalleerd. Na een periode van vier maanden heeft iXora al heel veel kunnen testen en de resultaten zijn erg goed. Dit toont aan dat men op de juiste weg zit naar succes.

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber (Cloud Infra) stelt klanten in staat om rechtstreeks end-to-end verbindingen te maken van elk Equinix IBX Datacenter naar elke DCspine-verbonden datacenterlocatie op aanvraag, zonder fysieke cross-connects.

Startup Exowatt wil AI-datacenters van hernieuwbare energie voorzien

Startup Exowatt wil AI-datacenters van hernieuwbare energie voorzien

Het Amerikaanse bedrijf Exowatt belooft elektriciteit te leveren tegen een prijs van 0,01 dollar per kilowattuur, of zelfs minder, voor datacenters en kunstmatige intelligentie (AI). Deze ambitie wordt ondersteund door investeerders zoals Sam Altman (van OpenAI), Andreessen Horowitz en Atomic.