Brand in Google datacenter

google-datacenters280210

Drie mensen hebben maandag 8 augustus ernstige brandwonden opgelopen na een "elektrisch incident" in het Google datacentrum in Council Bluffs (Iowa).

Volgens de brandweer van Council Bluffs, zijn de hulpverleners naar het datacentrum gestuurd na een melding van een elektrische storing op het terrein. Het scannerverkeer geeft aan dat er aanvankelijk berichten waren over een "grote explosie", maar de brandweer kon de bijzonderheden niet bevestigen. "Het was zeker een soort van elektrisch probleem," zei hij (bron). 

Volgens Downdetector.com waren er gelijktijdig problemen met Google diensten in de VS, Japan, Canada en Australië. Volgens de krant Guardian hadden de daaropvolgende problemen met Google-diensten onder meer gevolgen voor Gmail, Google Maps en Image Search. Veel gebruikers die de zoekmachine probeerden te openen, kregen een foutpagina te zien. Volgens Downdetector zouden de problemen inmiddels opgelost moeten zijn, maar de dienst toont een verhoudingsgewijs groot aantal foutmeldingen voor Google's videodochter YouTube. Google heeft nog geen commentaar gegeven op de problemen. (bron)

Explosies en branden in datacenters die tot uitval leiden, komen weinig voor. Het Uptime Institute noteerde op basis van openbare bronnen in 2020 vier branden in datacenters en twee incidenten met vuur die tijdig onderdrukt konden worden. OVH is uiteraard een van de vier bekende branden.

Lees ook
nLighten introduceert innovatieve geïntegreerde CFE-score

nLighten introduceert innovatieve geïntegreerde CFE-score

nLighten, een digitaal infrastructuurplatform en koploper in de Europese datacentermarkt, heeft een uitbreiding op de al bestaande CFE-meetmethode (Carbon Free Energy) geïntroduceerd. CFE is een indicator die het percentage koolstofvrije energie meet dat per uur wordt geleverd en verbruikt.

ECL introduceert door waterstof aangedreven AI-datacenter

ECL introduceert door waterstof aangedreven AI-datacenter

ECL heeft de lancering aangekondigd van wat zij beschouwen als het eerste waterstof-aangedreven datacenter ter wereld, gevestigd in hun MV1-faciliteit in Mountain View, Californië.  Dit datacenter, dat volledig off-grid opereert, is speciaal ontworpen om te voldoen aan de intensieve rekenkrachtbehoeften van kunstmatige intelligentie (AI).

Previder versterkt positie als Managed Service Provider met overname Global-e ICT solutions & Global-e Datacenter

Previder versterkt positie als Managed Service Provider met overname Global-e ICT solutions & Global-e Datacenter

Managed Service Provider Previder, met locaties in Hengelo en Vianen, neemt Global-e ICT solutions & Global-e Datacenter over. Met deze overname van het bedrijf in Rijen, Noord-Brabant, vergroot Previder haar aanwezigheid in Nederland. Niet alleen in het midden en oosten, maar ook in het zuiden van ons land kunnen we hierdoor klanten beter bediene1