Bitcoin miners bouwen nieuwe datacenters ondanks lage bitcoin koers

De waarde van bitcoins is op dit moment relatief laag. Desondanks breiden verschillende partijen die op grote schaal bitcoins mijnen hun infrastructuur uit. Zowel BitFury als KnCMiner bouwen nieuwe datacenters om meer capaciteit beschikbaar te hebben voor het mijnen van bitcoins.

BitFury is één van de grootste bitcoin miners ter wereld. Het bedrijf gaat in de Georgische hoofdstad Tbilisi een nieuw datacenter ontwikkelen voor dit doeleinde. Het is het eerste datacenter dat het bedrijf bouwt nadat het werd overgenomen door Allied Control, een bedrijf uit Hong Kong dat koelsystemen ontwikkeld waarbij IT-hardware wordt ondergebracht in diëlektrische vloeistof om warmte efficiënt af te voeren. In het nieuwe 100MW datacenter in Georgië wordt deze techniek toegepast.

Datacenter in Boden, Zweden

Ook KnCMiner maakt bekend haar infrastructuur uit te breiden. Het bedrijf is al langer in het bezit van twee datacenters in Boden, in het noorden van Zweden. Hier heeft het KnCMiner nu nieuw grondgebied in handen gekregen, waar een nieuwe faciliteit wordt gebouwd. Het gaat om een 20MW datacenter van twee verdiepingen die beide ongeveer 1.670 vierkante meter aan vloeroppervlakte bieden.

Het bedrijf wil op de locatie in de toekomst meer nieuwe datacenters gaan bouwen. Met het oog op de toekomstige deze verdere uitbreiding wordt in de nabijheid van de locatie in Boden, Zweden een waterkracht gebaseerd verdeelstation van 120MW met vierdubbele redundantie.

Meer over
Lees ook
nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

  Overname opent nieuwe markten voor nLighten in België, Zwitserland en Spanje en breidt de aanwezigheid in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland uit.   nLighten heeft de overname bekendgemaakt van zeven edge datacenters van EXA Infrastructure. Deze stap versterkt de positie van nLighten als marktleider binnen de Europese1

NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA, aanbieder van IT-technologie en –diensten, kondigt aan dat zijn Global Data Centers divisie een derde datacentercampus in Berlijn zal ontwikkelen.

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers gaat aan de slag als CEO van Penta Infra, zo kondigen Europese core en edge colocatie provider Penta Infra en hoofdinvesteerder Photon Capital vandaag aan. Sprengers is een zeer ervaren ICT-leider met een indrukwekkende internationale staat van dienst op het gebied van bedrijfs-, volume- en margegroei. Hij neemt de functie over van A1