Arcus Infrastructure Partners LLP neemt Coolworld over van private equity investeerder Gimv

Coolworld Rentals our dedicated transport for delivery

Arcus heeft een aanzienlijke investeringservaring met toegevoegde waarde in Europese infrastructuur en meer specifiek, in asset leasing en cold chain activiteiten. Dit zal het management van Coolworld ondersteunen bij het verder versnellen van de groei en het focussen op duurzame waarde creatie op lange termijn. Het huidige managementteam zal het bedrijf door deze volgende groeifase leiden en samen met AEIF3 herinvesteren in het bedrijf.

Coolworld, ambitieuze groei door investeringen en professionalisering

In drie decennia van organische groei heeft Coolworld een marktleidende positie opgebouwd als specialist in het verhuren van oplossingen voor temperatuurbeheersing. In zes Europese landen bedient Coolworld zijn klanten via lokale depots om een hoge reactiesnelheid te garanderen en de ecologische voetafdruk te minimaliseren.

In 2019 investeerde Gimv samen met de oprichters en het managementteam in Coolworld om groei en investeringen in vloot, IT-infrastructuur en organisatie mogelijk te maken. Dit heeft de lokale aanwezigheid van ons bedrijf versterkt, zodat we altijd dicht bij de klanten zijn.

Voor onze klanten betekent dit:

  • Een groeiende jonge en energiezuinige vloot
  • Beschikbaarheid van de beste machines in hun klasse
  • Een gestroomlijnde en professionele organisatie als partner voor de lange termijn

 Er worden geen verdere financiële details bekendgemaakt

 (bron)

Lees ook
Vertiv neemt CoolTera over

Vertiv neemt CoolTera over

Vertiv heeft aangekondigd dat dochterondernemingen van het bedrijf een definitieve overeenkomst hebben gesloten om alle aandelen van CoolTera te verwerven. Dit is een leverancier van liquid cooling-oplossingen voor datacenters.

China begint productie van onderwaterdatacenters

China begint productie van onderwaterdatacenters

Zoeken naar duurzame en efficiënte manieren om datacenters te huisvesten is in veel landen een prioriteit geworden. China heeft recentelijk een significante stap gezet op dit gebied door te starten met de bouw van onderwaterdatacenters (UDC), een concept dat voor het eerst werd geïntroduceerd door Microsoft's Project Natick in 2014.

AWS zet afvalwater om in duurzame koeling voor datacenters

AWS zet afvalwater om in duurzame koeling voor datacenters

Amazon Web Services (AWS), de cloud computing-arm van Amazon, heeft een interessante stap gezet in het beheren van haar datacenters door gebruik te maken van gerecycled water. Dit soort water staat ook wel bekend als behandeld afvalwater. Het wordt gebruikt voor het koelen van servers.