Apple treedt toe tot Open Compute Project

Apple treedt officieel toe tot het Open Compute Project. Dit initiatief voor open source hardware- en datacenterontwerp staat onder leiding van Facebook. Apple is al langere tijd bij het initiatief betrokken.

Het Amerikaanse IT-bedrijf uit Cupertino bezit zelf een flink aantal grootschalige datacenters om haar online diensten te ondersteunen. Het bedrijf is vanuit deze rol al langere tijd betrokken bij het Open Computer Project, maar heeft hier nooit veel ruchtbaarheid aan gegeven. Nu treedt het bedrijf dus officieel toe tot het project.

Naast Apple treden ook een aantal andere partijen toe tot het Open Compute Project. Het gaat hierbij onder andere om Bank of America en CapitalOne, die net als Apple beide eindgebruikers zijn van de hardware die door het project wordt ontwikkeld. Daarnaast zijn ook partijen als HP, Cisco, Juniper Networks en Schneider Electric als leverancier toegetreden tot het project. Het Open Compute Project helpt deze leveranciers in contact te komen met grote eindgebruikers als Apple en Facebook.

Lees ook
Onderzoek: ’Groei in de wereldwijde markt voor datacenters ondanks economische uitdagingen’

Onderzoek: ’Groei in de wereldwijde markt voor datacenters ondanks economische uitdagingen’

Volgens de meest recente editie van‘Global Data Center Market Comparison Ranking' van Cushman & Wakefield (C&W) blijft de wereldwijde markt voor datacenters een aanzienlijke groei doormaken.

De verbinding van Dirk Pol

De verbinding van Dirk Pol

In de wereld van netwerkdiensten staat Dirk Pol ruim 26 jaar lang als een baken, met zijn expertise die de vormgeving van connectiviteit beïnvloedt. Van zijn vroege dagen in softwareontwikkeling tot het sturen van i4 Networks richting innovaties,

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Dat datacenters meer moeten doen aan duurzaamheid zal niet verbazen. Evenmin zal de lezer vreemd opkijken van de verhoogde activiteiten van adviseurs, zoals het Uptime Institute, die met onderzoeken zwaaien.