Apple treedt toe tot Open Compute Project

Apple treedt officieel toe tot het Open Compute Project. Dit initiatief voor open source hardware- en datacenterontwerp staat onder leiding van Facebook. Apple is al langere tijd bij het initiatief betrokken.

Het Amerikaanse IT-bedrijf uit Cupertino bezit zelf een flink aantal grootschalige datacenters om haar online diensten te ondersteunen. Het bedrijf is vanuit deze rol al langere tijd betrokken bij het Open Computer Project, maar heeft hier nooit veel ruchtbaarheid aan gegeven. Nu treedt het bedrijf dus officieel toe tot het project.

Naast Apple treden ook een aantal andere partijen toe tot het Open Compute Project. Het gaat hierbij onder andere om Bank of America en CapitalOne, die net als Apple beide eindgebruikers zijn van de hardware die door het project wordt ontwikkeld. Daarnaast zijn ook partijen als HP, Cisco, Juniper Networks en Schneider Electric als leverancier toegetreden tot het project. Het Open Compute Project helpt deze leveranciers in contact te komen met grote eindgebruikers als Apple en Facebook.

Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)