'Apple neemt datacenter op Curaçao in gebruik'

Server room interior

Het lijkt erop dat Apple een datacenter op Curaçao in gebruik wil nemen. Dit zou blijken uit de overname van de Curaçao Technology Exchange wordt overgenomen door de Unique Infrastructure Group.

Dit meldt het Antilliaans Dagblad. Het datacenter komt door de overname in handen van Unique Infrastructure Group. Dit is een partij die voornamelijk in opdracht van Apple werkt. Het vermoeden bestaat dan ook dat in de praktijk Apple de eindgebruiker zal zijn van het datacenter op Curaçao. Dit lijkt niet onwaarschijnlijk, aangezien Unique Infrastructure Group ook het datacenter van Apple in het Amerikaanse Reno, Nevada beheert.

Het datacenter in Curaçao staat in de plaats Mahuma en is al langer in aanbouw. Het miljoenenproject verkeerde echter in financiële moeilijkheden en leek hierdoor langere tijd van de baan te zijn. De overname van het datacenter door Unique Infrastructure Group moet ervoor zorgen dat het datacenter alsnog wordt gerealiseerd. Het datacenter moet een nieuwe economische pijler gaan vormen voor het eiland.

 
Meer over
Lees ook
Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.