Apple bouwt datacenters in Ierland en Denemarken

Server rack, men x 2

Apple kondigt de bouw van twee nieuwe datacenters aan. Het Amerikaanse IT-bedrijf investeert in totaal 1,7 miljard euro in de nieuwe locaties.

De datacenters worden gevestigd in de Ierse County Galway en Jutland, Denemarken. Beide locaties moeten voor 100% worden aangedreven met duurzame energie. Apple kondigt daarnaast aan met lokale partners te zullen samenwerk in aanvullende projecten op het gebied van duurzame energie, die gericht zijn op de toekomst. Apple wil zich hierbij onder andere richten op windenergie.

Apple wil de nieuwe locaties gaan gebruiken om haar online diensten aan te drijven. Het gaat hierbij onder andere om de iTunes Store, App Store, iMessage, Maps en Siri. De datacenters zullen gericht zijn op Europese klanten van het bedrijf.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Eerste resultaten iXora field-test heel positief

Eerste resultaten iXora field-test heel positief

In december 2023 is het eerste iXora systeem bij een van de datacenters van NorthC in Rotterdam geïnstalleerd. Na een periode van vier maanden heeft iXora al heel veel kunnen testen en de resultaten zijn erg goed. Dit toont aan dat men op de juiste weg zit naar succes.

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber (Cloud Infra) stelt klanten in staat om rechtstreeks end-to-end verbindingen te maken van elk Equinix IBX Datacenter naar elke DCspine-verbonden datacenterlocatie op aanvraag, zonder fysieke cross-connects.

Startup Exowatt wil AI-datacenters van hernieuwbare energie voorzien

Startup Exowatt wil AI-datacenters van hernieuwbare energie voorzien

Het Amerikaanse bedrijf Exowatt belooft elektriciteit te leveren tegen een prijs van 0,01 dollar per kilowattuur, of zelfs minder, voor datacenters en kunstmatige intelligentie (AI). Deze ambitie wordt ondersteund door investeerders zoals Sam Altman (van OpenAI), Andreessen Horowitz en Atomic.