AMAX lanceert DCIM-oplossing

AMAX lanceert [SMART]DC Data Center Manager. Met deze DCIM-oplossing wil AMAX datacenterbeheerders helpen de efficiëntie van hun datacenter te verhogen en hierdoor kosten te besparen.

Met [SMART]DC zegt AMAX datacenterbeheerders het inzicht en de beheermogelijkheden te willen bieden om:

  • IT, datacenterruimte en facilitaire resources efficiënter in te zetten en op kosten te besparen;
  • grootschalige resources binnen het datacenter eenvoudiger te monitoren, beheren en aan te sturen; en
  • energie-efficiëntie en operationele efficiënte te behouden indien een datacenter wordt opgeschaald door gebruik te maken van data analytics en software-defined policies.

Plug & play

[SMART]DC wordt geleverd als een plug & play on-premise server, die in een server rack kan worden geplaatst. Op deze server draait een software platform dat zowel legacy als white-box platformen kan ondersteunen. Voor het beheer van de oplossing kan gebruik worden gemaakt van een grafische gebruikersinterface (GUI) van AMAX, maar ook van de command-line. Daarnaast kan de oplossing worden geïntegreerde in een bestaande GUI waar datacenterbeheerders gebruik van maken.

[SMART]DC is geschikt voor servers van alle grote fabrikanten, inclusief traditionele serverarchitecturen en next-generation platformen zoals Open Compute.

[SMART]DC Data Center Manager van AMAX (bron: AMAX)

Dossiers
Lees ook
Nieuwe versie van openDCIM beschikbaar

Nieuwe versie van openDCIM beschikbaar

“Ik ben verheugd aan te kondigen dat versie 23.01 van openDCIM nu beschikbaar is”, schrijft Scott Milliken van openDCIM in een email. openDCIM is een gratis en op open source-principes gebaseerde software-oplossing voor datacenter Infrastructure management. Milliken is werkzaam voor het Oak Ridge National Laboratory. Hij is al jaren betrokken bij1

‘Gebruik van DCIM is stadium van enkel monitoring voorbij’

‘Gebruik van DCIM is stadium van enkel monitoring voorbij’

Dat zegt Justin Blumling, Solutions Architect bij Panduit in een interview. Ook ziet hij steeds meer datacenters die Datacenter Infrastructure Management integreren met asset management. Met name software van ServiceNow wordt daarbij veel gebruikt.

PowerZook: Datacentermanagers krijgen het een stuk eenvoudiger

PowerZook: Datacentermanagers krijgen het een stuk eenvoudiger

Jacarta heeft met PowerZook een onopvallende, robuuste en duurzame sensor op de markt gebracht dat de datacentermanager enorm gaat helpen bij de uitdaging om efficiënt en met minimale kosten 24 × 7 uptime te zijn.