Allied Control lanceert energie-efficiënte datatanks

alliedcontrol-datatank

Allied Control, gespecialiseerd in koeling door onderdompeling, lanceert twee nieuwe datacenters in een container. Het gaat om de DataTank container met een vermogen van 1,4MW en de DataTank 240kW Flat Rack tanks.

Beide systemen moeten een PUE van 1,01 of minder opleveren in zelfs de meest warme en vochtige omstandigheden. De containers zijn ISO 9001-goedgekeurd en kunnen worden uitgerust met condensatoren met een vermogen tot 500 kW per Flat Rack tank. De tanks zijn uitgerust met een 19 inch rails, een Open Rack of een op maat gemaakte indeling.

Geen zorgen

"Stelt u zich voor dat u computers kunt ontwikkelen die enkel bestaan uit chips op printplaten. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over warmteverlies, het aanleveren van stroom, ventilatoren, heatsinks, waterblokken, pompen of mechanische infrastructuur om de hele handel aan elkaar te knopen", legt Kar-Wind Lau, Vice President Operations bij Allied Control.

"Systemen kosten minder om te maken en produceren niet meer e-waste dan strikt noodzakelijk. De systemen leveren sneller geld op voor bedrijven die deze inzetten en kunnen extreem efficiënt opereren met nagenoeg geen energieverspilling voor koeling".

Meer over
Lees ook
Eerste resultaten iXora field-test heel positief

Eerste resultaten iXora field-test heel positief

In december 2023 is het eerste iXora systeem bij een van de datacenters van NorthC in Rotterdam geïnstalleerd. Na een periode van vier maanden heeft iXora al heel veel kunnen testen en de resultaten zijn erg goed. Dit toont aan dat men op de juiste weg zit naar succes.

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber (Cloud Infra) stelt klanten in staat om rechtstreeks end-to-end verbindingen te maken van elk Equinix IBX Datacenter naar elke DCspine-verbonden datacenterlocatie op aanvraag, zonder fysieke cross-connects.

Startup Exowatt wil AI-datacenters van hernieuwbare energie voorzien

Startup Exowatt wil AI-datacenters van hernieuwbare energie voorzien

Het Amerikaanse bedrijf Exowatt belooft elektriciteit te leveren tegen een prijs van 0,01 dollar per kilowattuur, of zelfs minder, voor datacenters en kunstmatige intelligentie (AI). Deze ambitie wordt ondersteund door investeerders zoals Sam Altman (van OpenAI), Andreessen Horowitz en Atomic.