Air@Work brengt indirecte adiabatische koeling naar de Amerikaanse markt

Foto Air@Work

De Europese fabrikant van energie-efficiënte koelsystemen Air@Work breidt zijn activiteiten uit naar de Verenigde Staten (VS). Het bedrijf gaat zijn indirecte adiabatische koeltechnologie in samenwerking met Rahi Systems introduceren op de Amerikaanse markt.

De indirecte adiabatische koeltechnologie van Air@Work is modulair en beschikbaar in modules van 20kW tot 200kW. De technologie maakt gebruikt van StatiqCooling, een onderhoudsarme synthetische warmtewisselaar voor indirecte adiabatische koeling. Deze warmtewisselaar is ontworpen om het waterverbruik terug te dringen tot een minimum.

De modulariteit van het systeem stelt datacenterbeheerders in staat eenvoudig op te schalen indien zij de capaciteit in hun datacenter willen vergroten. Daarnaast is de koeltechnologie ontworpen om beheerders gedetailleerde beheermogelijkheden te geven voor het op pijl houden van de temperatuur in een datacenter. Bij het ontwerp van het systeem stond operationele eenvoud centraal.

Meer over
Lees ook
AI gaat helpen koeling te verbeteren

AI gaat helpen koeling te verbeteren

Software is de feitelijke oorzaak van het energiegebruik van datacenters. Daarom is het interessant om te zien dat steeds meer softwarebedrijven zich bezig houden met het ontwikkelen van specifieke technieken en programmatuur die bedoeld zijn om het energieverbruik dat hun eigen programmatuur als het ware ‘uitlokt’ te verminderen. Hierbij maken zi1

Wat anders hadden Google en Oracle in Engeland kunnen doen?

Wat anders hadden Google en Oracle in Engeland kunnen doen?

Voor de tech pers was het omvallen van de cloud van Google en Oracle in Engeland door de extreme warmte een belangrijke gebeurtenis. Terecht ook, want dat een cloud onbereikbaar is komt weinig voor. Twee clouds is uitzonderlijk. Wat kunnen we hiervan leren?

Job Witteman: ‘Luchtkoeling kan volledig worden geëlimineerd’

Job Witteman: ‘Luchtkoeling kan volledig worden geëlimineerd’

Datacenters staan al geruime tijd hevig ter discussie. Lang werden ze gezien als kampioenen van de economische groei en werkgelegenheid. Maar de stemming is onderhand wel omgeslagen. Daarom is het belangrijk dat de branche bij zichzelf te rade gaat en radicale stappen zet in energiebesparing en het teruggeven aan de maatschappij, zo pleit Job Witt1