<


Tencent test active copper cables van Spectra 7

tencent-west-lab

De Chinese hyperscale-gigant Tencent test momenteel 200 Gbps en 400 Gbps Active Copper Cables (ACC's) uit. Deze bekabeling is gebaseerd op technologie van Spectra7 Microsystems. Dat meldt de Engelstalige tech-website HostingJournalist naar aanleiding van een demonstratie die Tencent en Spectra7 hebben verzorgd tijdens de Chinese Open Data Center Committee (ODCC)-conferentie.

Tencent voltooide onlangs de kwalificatie van deze 200 Gbps Spectra7-compatibele kabels. Het concern is nu begonnen met een eerste implementatie van een testnetwerk. Tencent gebruikt al Spectra7-compatibele ACC-kabels in zijn datacenters voor 25 Gbps server-interconnecties.

Splitterkabel

De demonstratie van 200 Gbps toonde een voor Spectra7 geschikte ACC ‘splitterkabel’ die verbinding maakte van een 200 Gbps top-of-rack (ToR) switch-poort naar twee aparte servers met 100 Gbps-poorten. De signalering in de kabel was 50 Gbps PAM4. Deze architectuur wordt in China op grote schaal gepland voor toekomstige implementaties. Tencent demonstreerde ook een op 400 Gbps QSFP-DD PAM4 Spectra7 gebaseerde ACC voor toekomstige toepassingen.

"We zijn verheugd dat Tencent het gebruik van Spectra7-technologie in toekomstige datacenter-implementaties uitbreidt", aldus Raouf Halim, CEO van Spectra7 Microsystems. "Ze zijn een groot voorstander van ons GaugeChanger-product en we waarderen hun technologisch leiderschap."

Koper versus optisch

GaugeChanger is een innovatieve technologie, zo stelt Spectra7, waardoor met koper veel langere afstanden kan worden overbrugd zonder de kosten en het vermogen van optische apparatuur. Het zou even goed werken bij 25 Gbps NRZ en 50 Gbps PAM4, wat nieuwe connectorstandaarden van 100, 200 en 400 Gbps mogelijk maakt.

Spectra7 Microsystems is gevestigd in San Jose, Californië, met een ontwerpcentrum in Cork, Ierland en een technische ondersteuningslocatie in Dongguan, China. Als een high-performance analoog halfgeleiderbedrijf levert Spectra7 hoge bandbreedte, snelheid en resolutie om baanbrekend industrieel ontwerp mogelijk te maken voor toonaangevende elektronicafabrikanten in virtual reality, augmented reality, mixed reality, datacenters en andere toepassingen.

Meer over
Lees ook
Twee unieke IT-bedrijven creëren samen een complete IT-infrastructuur

Twee unieke IT-bedrijven creëren samen een complete IT-infrastructuur

Traditionele infrastructuren kunnen de groeiende behoefte van snelheid en data vaak niet meer aan en dat resulteert in inefficiëntie. Precies dat willen bedrijven voor zijn. Helemaal in de tijd van nu.

Green IT Amsterdam en SDIA bundelen krachten om digitale infrastructuur nog duurzamer te maken

Green IT Amsterdam en SDIA bundelen krachten om digitale infrastructuur nog duurzamer te maken

Green IT Amsterdam en SDIA slaan de handen ineen. Beide organisaties hebben een sterke focus op het verduurzamen van de digitale infrastructuur. Samen willen ze innovatieprojecten op het gebied van duurzaamheid initiëren of hier aan deelnemen.

Spaarstand maakt dataservers 10 procent zuiniger

Spaarstand maakt dataservers 10 procent zuiniger

Een coalitie van bedrijven en overheden uit de Amsterdamse datacenterketen heeft de afgelopen maanden een energiebesparing gerealiseerd van 10 procent, door dataservers, zonder prestatieverlies, in de ‘spaarstand’ te laten draaien. Hiermee boekt datacenter-energiebesparingscoalitie ‘LEAP’ haar eerste aantoonbare succes in het doel om het energieverbruik...