Eurofiber biedt samen met Sofico glasvezel aan voor Waalse bedrijven

Eurofiber-2020-300200

Eurofiber heeft een partnership aangekondigd met het Waalse Sofico (Société wallonne de financement complémentaire des infrastructures) om als eerste operator glasvezelconnectiviteit met zeer hoge snelheid aan te bieden aan bedrijven in Waalse bedrijvenparken. Dankzij deze niet-exclusieve overeenkomst krijgen ze vanaf deze zomer toegang tot innovatieve en gediversifieerde diensten die door Eurofiber en zijn lokale partners worden aangeboden. Dankzij deze overeenkomst tussen het Waalse overheidsbedrijf en de privéonderneming zal Eurofiber Waalse bedrijven kunnen aanspreken op basis van de door Sofico ter beschikking gestelde glasvezelinfrastructuur en hen glasvezelaansluiting met hoge snelheid kunnen aanbieden op een voordelige manier.

“We zijn verheugd over dit partnership met Eurofiber”, zegt Frank Chenot, directeur Telecom van Sofico. “We zijn er trots op dat we alle bedrijvenparken nu een specifiek aanbod van glasvezelconnectiviteit kunnen aanbieden, dat de ontwikkeling van meer concurrentiële producten mogelijk zal maken die beter op onze bedrijven zijn afgestemd. Met dit project draagt Sofico bij tot de economische ontwikkeling van Wallonië door zijn connectiviteit aan zeer hoge snelheid te verbeteren”, besluit de directeur Telecom van Sofico.

“Wij zijn zeer blij om een partnership met Sofico te hebben gesloten en bij te dragen tot de democratisering van de glasvezeltoegang voor KMO’s in Wallonië. Eurofiber zal glasvezelconnectiviteit aanbieden aan KMO’s via zijn lokale ICT- en telecompartners. Onze partners zullen het integreren in hun specifieke telecomdiensten die door KMO’s worden gebruikt. Dit B2B-partnerschap met Sofico is complementair met onze investering in Unifiber, dat 600.000 Waalse woningen van glasvezel wil voorzien”, zegt Hans Witdouck, CEO van Eurofiber België. Tegen eind 2024 zal Sofico alle 292 bedrijvenparken in Wallonië kunnen afdekken.

 

“Dit is het hoogtepunt van een belangrijk project waaraan we snel en goed wilden werken, met één cruciale doelstelling voor ogen: al onze bedrijvenparken uitrusten met de beste instrumenten die beschikbaar zijn om hen te helpen goed te kunnen presteren”, aldus Willy Borsus, vicevoorzitter van Wallonië, minister van Economie, Onderzoek en Innovatie, Digitale Economie, Landbouw, Ruimtelijke Ordening, IFAPME en Deskundigheidscentra. “Een concurrerende en aantrekkelijke regio is een regio die weet hoe zij moet inspelen op de behoeften en verwachtingen van haar bedrijven. Dit vereist noodzakelijkerwijs de installatie en invoering van de modernste technologieën op het gebied van connectiviteit. Glasvezel is één van deze oplossingen en ik ben verheugd dat Wallonië met Eurofiber kan rekenen op een partner die deze visie en deze overtuigingen deelt. Zo zullen tegen 2028 naar schatting 4,2 miljoen woningen en bedrijven in België op het glasvezelnetwerk kunnen worden aangesloten. Hieruit blijkt hoe belangrijk het is het tempo in Wallonië te volgen en op te voeren”, besluit minister Borsus.

Meer over
Lees ook
NAVO ondersteunt initiatief om Internet te redden door omleiding naar satellieten bij aanvallen op onderzeese kabels

NAVO ondersteunt initiatief om Internet te redden door omleiding naar satellieten bij aanvallen op onderzeese kabels

De NAVO geeft besloten financiering beschikbaar te stellen voor een project dat gericht is op het waarborgen van internetverbindingen, zelfs in geval van aanvallen op onderzeese kabels. Dit initiatief is goed nieuws voor datacenters in Nederland, waar veel internationaal dataverkeer wordt afgehandeld.

Met Duocast Connect+ wordt de zwaarste en snelste glasvezelverbinding tussen Noord-Nederland en Amsterdam beschikbaar voor het bedrijfsleven

Met Duocast Connect+ wordt de zwaarste en snelste glasvezelverbinding tussen Noord-Nederland en Amsterdam beschikbaar voor het bedrijfsleven

Met de introductie van Duocast Connect+ realiseert de Groningse IT-infrastructuurprovider Duocast de zwaarste en snelste glasroute tussen Noord-Nederland en connectiviteitsmetropool Amsterdam. De glasroute start met een capaciteit van 800 Gigabit per seconde en kan worden uitgebreid tot 32 Terabit per seconde. De uitrol start dit najaar.

Maunt neemt Infra Systems Nederland over

Maunt neemt Infra Systems Nederland over

Met de overname van Infra Systems Nederland (ISN) versterkt Maunt haar positie als premium distributeur in dataopslag en -verbinding. ISN is een ervaren leverancier van producten voor het bouwen van onder- en bovengrondse glasvezelnetwerken.