ABB neemt GE Industrial Solutions over

ABB

Tijdens de zomer maakte ABB bekend GE Industrial Solutions over te nemen voor 2,6 miljard dollar (2,3 miljard euro). GE Industrial Solutions (GEIS) gaat onderdeel uitmaken van de divisie Electrification Products (EP) van ABB, waarmee een uitgebreid internationaal portfolio ontstaat.

GE Industrial Solutions heeft klanten in ruim 100 landen, waaronder de Verenigde Staten en Canada. “Met de overname van GE Industrial Solutions (GEIS) versterken we onze nummer 2-positie op de wereldwijde elektrificatiemarkt”, aldus Ulrich Spiesshofer, CEO van ABB. “Mede door de langdurige strategische leveranciersrelatie met GE wordt enorm veel waarde gecreëerd met deze transactie voor onze aandeelhouders.”

Next Level-strategie

Hij voegt nog toe: “Samen met het team van GE Industrial Solutions zullen we onze plannen op gedisciplineerde wijze uitvoeren, zodat de prestaties van dit bedrijf als onderdeel van de wereldwijde ABB-groep op gelijk niveau kunnen worden gebracht. Met deze volgende stap in actief portfoliobeheer verleggen we het zwaartepunt van ABB weer verder, wat in lijn is met onze Next Level-strategie. We versterken onze concurrentiepositie en verminderen de risico’s met een bedrijf dat vroeg in de bedrijfscyclus bloeit.”

Enthousiasme

Op het Nederlandse hoofdkantoor van ABB in Rotterdam wordt dit enthousiasme ook gedeeld door Robin Koeken, Data Center Segment Leader van ABB in de Benelux en Patrick Bast, de van GE afkomstige account manager, sinds 2001 bezig met datacenter UPS oplossingen.Robin Koeken zegt over de acquisitie: “Dit is na de integratie van Newave, een aantal jaren geleden, weer een flinke stap in het totaalaanbod aan de datacenter-managers die dagelijks bezig zijn om te zorgen dat ze zo efficiënt als mogelijk in de lucht blijven.”

“Beide families komen weer bij elkaar”, zo vult Patrick Bast aan, “voormalig Newave en IMV delen een geschiedenis en zijn beide ontstaan in Zwitserland. Dat begon al met de oprichting van IMV in 1966, hiermee heeft ABB nu één van de beste UPS service organisaties in huis.”

Integratie

“De grootste fout die je kan maken bij een integratie is het verbranden van elkaars voordelen”, zo vertelt Robin Koeken. “Onze klanten in de datacenter-markt - van zowel ABB als van GE - merken nu al dat het samengaan de nodige efficiency oplevert. De klant heeft één aanspreekpunt, de lijntjes zijn korter, waardoor een project in een strakker tempo kan worden opgeleverd.”

Patrick Bast meent: “De datacenter manager kon bij GE al beschikken over een ruim portfolio aan oplossingen om een zo hoog mogelijke beschikbaarheid te waarborgen en de efficiëntie te verhogen. In combinatie met de producten en de expertise van ABB maken we het voor de datacenter-markt absoluut een stuk aantrekkelijker.”

“We zijn een echte One-Stop-Power-Shop voor de datacenter industrie geworden, van Grid-to-Rack. Waarbij we naast onze hoogwaardige technologische oplossingen een gespecialiseerde 24/7 service organisatie hebben om de klant echt te ontzorgen”, vult Robin Koeken aan. “Zo helpen we onze klanten om proces- en kosten­efficiënt te werken, terwijl we de betrouwbaarheid van het systeem vergroten en de risico’s tot een minimum beperken.”

Kijk op https://new.abb.com/benelux voor meer informatie.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Consolidatie datacentermarkt: Duitsland is anders dan Nederland

Consolidatie datacentermarkt: Duitsland is anders dan Nederland

Dinsdag maakten Datacenter One en AtlasEdge bekend dat het verkoopproces is afgerond. De vier gebouwen van de Duitse aanbieder zijn nu deel van het portfolio van AtlasEdge, dat zich graag presenteert als een echte Europese speler.

Microsoft koopt Britse startup voor gegevensoverdracht met zeer  hoge snelheden

Microsoft koopt Britse startup voor gegevensoverdracht met zeer hoge snelheden

Microsoft heeft vandaag aangekondigd dat het Lumenisity heeft overgenomen, een Britse startup die 'hollow core fiber' (HCF) technologieën ontwikkelt, voornamelijk voor datacenters en ISP's. Volgens Microsoft zal de overname het bedrijf in staat stellen "zijn wereldwijde cloudinfrastructuur verder te optimaliseren" en te voldoen aan de latency- en1

Weserve neemt Datacenter Groningen over

Weserve neemt Datacenter Groningen over

Het Hengelose bedrijf Weserve heeft Datacenter Groningen overgenomen en met deze overname breidt ze haar diensten uit met datacenter housing en aanverwante activiteiten. Weserve focust zichzelf al lange tijd op de uitrol van glasvezel- en hostingdiensten