‘Investeringen in rack servers gaan fors stijgen’

Een datacenter (bron: Pixabay)

De investeringen in rack servers stijgen de komende jaren sterk. Naar verwachting investeren bedrijven in 2021 90,56 miljard dollar in rack servers, ten opzichte van 36,47 miljard dollar in 2016. De markt groeit in de periode 2016-2021 naar verwachting een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 19,95%.

Dit voorspelt MarketsandMarkets. Het onderzoeksbureau stelt dat vooral de toenemende behoefte aan high density servers, de noodzaak zowel de CAPEX als OPEX te verlagen, de groeiende vraag naar schaalbare datacenters en eenvoudige migratie van traditionele technologieën de markt stimuleert. Gebruikers kiezen hierbij in toenemende mate voor goedkope en schaalbare datacenteroplossingen, wat de vraag naar rack servers opdrijft.

‘Vraag naar 4U rack servers groeit het hardst’

Het onderzoeksbureau verwacht dat rack servers met een 4U vormfactor in de periode 2016 tot 2021 met de hoogste CAGR groeien. Deze servers bieden volgens MarketsandMarkets betere prestaties in datacenters met een hogere serverdichtheid. Daarnaast beschikken 4U rack servers doorgaans over meerdere processors, wat de servers eenvoudiger schaalbaar maakt.

Als we kijken naar datacenter-gerelateerde diensten stijgt de vraag naar support- en onderhoudsdiensten naar verwachting het hardst in de periode 2016 tot 2021. Dit is vooral te danken aan de snelle omarming van datacenteroplossingen door grote bedrijven. Deze partijen hebben behoefte aan ondersteuning van derde partijen voor onderhoud aan en het beheer van rack servers in hun datacenterinfrastructuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.