'Investeringen in rack servers gaan fors stijgen'

pixabay-server-room-1376349_960_720

De investeringen in rack servers stijgen de komende jaren sterk. Naar verwachting investeren bedrijven in 2021 90,56 miljard dollar in rack servers, ten opzichte van 36,47 miljard dollar in 2016. De markt groeit in de periode 2016-2021 naar verwachting een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 19,95%.

Dit voorspelt MarketsandMarkets. Het onderzoeksbureau stelt dat vooral de toenemende behoefte aan high density servers, de noodzaak zowel de CAPEX als OPEX te verlagen, de groeiende vraag naar schaalbare datacenters en eenvoudige migratie van traditionele technologieën de markt stimuleert. Gebruikers kiezen hierbij in toenemende mate voor goedkope en schaalbare datacenteroplossingen, wat de vraag naar rack servers opdrijft.

'Vraag naar 4U rack servers groeit het hardst'

Het onderzoeksbureau verwacht dat rack servers met een 4U vormfactor in de periode 2016 tot 2021 met de hoogste CAGR groeien. Deze servers bieden volgens MarketsandMarkets betere prestaties in datacenters met een hogere serverdichtheid. Daarnaast beschikken 4U rack servers doorgaans over meerdere processors, wat de servers eenvoudiger schaalbaar maakt.

Als we kijken naar datacenter-gerelateerde diensten stijgt de vraag naar support- en onderhoudsdiensten naar verwachting het hardst in de periode 2016 tot 2021. Dit is vooral te danken aan de snelle omarming van datacenteroplossingen door grote bedrijven. Deze partijen hebben behoefte aan ondersteuning van derde partijen voor onderhoud aan en het beheer van rack servers in hun datacenterinfrastructuur.

Meer over
Lees ook
Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

De applicaties die we elke dag gebruiken veranderen en worden veeleisender waar het om infrastructuur. Er moeten meer gegevens in realtime worden verwerkt, met een lagere latency. Er is aanzienlijk meer symmetrie nodig om grote hoeveelheden oost-westverkeer te ondersteunen. Bovendien is er een sterk toegenomen behoefte aan flexibiliteit.