Schneider Electric neemt ATS-activiteiten over van Vertiv

Schneider Electric neemt ASCO over, de tak van Vertiv die gespecialiseerd is in automatic transfer switches (ATS’s). Een ATS zorgt dat automatisch wordt overgeschakeld op een secundaire voeding indien de primaire voeding wegvalt.

De ASCO 7000 Series Power Transfer Switch van Vertiv (bron: Vertiv)

De ASCO 7000 Series Power Transfer Switch van Vertiv (bron: Vertiv)

Door ASCO af te storen wil Vertiv, voorheen bekend als Emerson Network Power, zich meer kunnen richten op zijn kernactiviteiten rond het leveren van kritieke infrastructuuroplossingen aan ondermeer datacenters. Rob Johnson, CEO van Vertiv, stelt dat de activiteiten van ASCO niet passen bij de nieuwe strategie die Vertiv na de verkoop aan Platinum Equity in november 2016 heeft omarmd. Johnson: “Dit komt overeen met onze strategie om ons te richten op onze klanten en de kracht van onze organisatie – diepgaande kennis van IT en facilitaire toepassingen, wereldwijde schaal en servicebereik – in te zetten om beter aan hun behoeften te voldoen.”

Jacob Kotzubei, partner bij Platinum Equity, geeft aan dat Vertiv goed presteert en de transformatie van het bedrijf op koers ligt. “De verkoop van ASCO zal dit verder ondersteunen en Vertiv helpen zich te richten op zijn kernactiviteiten. Gezien de hoeveelheid cash die de verkoop naar verwachting oplevert, zullen we enkele alternatieve kapitaalstructuren evalueren waar alle aandeelhouders van profiteren.” Schneider Electric betaalt 1,25 miljard dollar voor ASCO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.