Schneider Electric neemt ATS-activiteiten over van Vertiv

Schneider Electric neemt ASCO over, de tak van Vertiv die gespecialiseerd is in automatic transfer switches (ATS’s). Een ATS zorgt dat automatisch wordt overgeschakeld op een secundaire voeding indien de primaire voeding wegvalt.

vertiv-asco-7000-series-tdi-600a-1200a-rsa

De ASCO 7000 Series Power Transfer Switch van Vertiv (bron: Vertiv)

Door ASCO af te storen wil Vertiv, voorheen bekend als Emerson Network Power, zich meer kunnen richten op zijn kernactiviteiten rond het leveren van kritieke infrastructuuroplossingen aan ondermeer datacenters. Rob Johnson, CEO van Vertiv, stelt dat de activiteiten van ASCO niet passen bij de nieuwe strategie die Vertiv na de verkoop aan Platinum Equity in november 2016 heeft omarmd. Johnson: “Dit komt overeen met onze strategie om ons te richten op onze klanten en de kracht van onze organisatie - diepgaande kennis van IT en facilitaire toepassingen, wereldwijde schaal en servicebereik - in te zetten om beter aan hun behoeften te voldoen.”

Jacob Kotzubei, partner bij Platinum Equity, geeft aan dat Vertiv goed presteert en de transformatie van het bedrijf op koers ligt. “De verkoop van ASCO zal dit verder ondersteunen en Vertiv helpen zich te richten op zijn kernactiviteiten. Gezien de hoeveelheid cash die de verkoop naar verwachting oplevert, zullen we enkele alternatieve kapitaalstructuren evalueren waar alle aandeelhouders van profiteren.” Schneider Electric betaalt 1,25 miljard dollar voor ASCO.

Dossiers
Meer over
Lees ook
nLighten stapt in Nederlandse datacentermarkt via overname van Gyro Center

nLighten stapt in Nederlandse datacentermarkt via overname van Gyro Center

nLighten, een digitaal infrastructuurplatform, heeft een significante stap gezet in zijn Europese uitbreiding door de overname van Gyro Center, een datacenter in Amsterdam. Deze acquisitie past in nLighten's ambitie om een Europees edge datacenterplatform te ontwikkelen en te beheren. Dit platform, onderdeel van I Squared Capital, een wereldwijd o1

ZPE Systems overgenomen door Amerikaanse tak van Legrand

ZPE Systems overgenomen door Amerikaanse tak van Legrand

Bij de kwartaalcijfers van Legrand staat de volgende overname genoemd: "Acquisition of ZPE Systems in datacenters".

Geen doorstart voor Cyxtera, het bedrijf gaat op in Evoque

Geen doorstart voor Cyxtera, het bedrijf gaat op in Evoque

Brookfield Infrastructure Partners L.P. heeft op 1 november toestemming gekregen van de rechter in New Jersey om Cyxtera geheel over te nemen. Daarmee kan de chapter 11 procedure worden beëindigd. Het betekent ook het einde van de presence van Cyxtera omdat het wordt geïntegreerd in een ander datacenterbedrijf van Brookfield, Evoque.