Britse hoofdstad is snelst groeiende colocatiehub van Europa

pixabay-server-room-1376349_960_720

De vier grootste colocatiehubs van Europa hebben in het eerste kwartaal van 2017 hun datacentercapaciteit met 38MW vergroot. Hiervan werd 26,6MW aan bestaande datacenters toegevoegd. De capaciteit is het hardst gegroeid in Londen.

Dit blijkt uit cijfers van consultancybureau CBRE. Londen is verantwoordelijk voor maar liefst 60% van de toegevoegde capaciteit, waarmee de Britse hoofdstad andere datacentershubs ver achter zich laat. Ter vergelijking: de totale colocatiecapaciteit in Amsterdam, Frankfurt en Parijs is in dezelfde periode met 6MW toegenomen. Amsterdam werd vorig jaar nog de eerste markt ooit waar in één jaar tijd meer dan 50MW aan vermogen werd toegevoegd.

Groeiende vraag naar cloud computing

Vooral de groeiende vraag naar cloud computing heeft de capaciteit van Europese colocatiehubs opgedreven. CBRE voorspelt in de rest van het jaar een toename te zullen zien in grootzakelijke activiteit, wat voor verdere groei zal zorgen.

In 2016 is de colocatiemarkt zeer snel gegroeid, met een toename van 155MW aan capaciteit in de vier grootste colocatiemarkten. Executive Director Data Centre Solutions bij CBRE Andrew Jay voorspelt dat 2017 opnieuw een zeer sterk jaar zal zijn, waarin tenminste 100MW aan vermogen wordt toegevoegd. De belangrijkste vraag voor 2017 is volgens Jay of het record van 155MW dit jaar wordt verbroken.

Meer over
Lees ook
ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

Medio juni vindt in de Verenigde Staten de 2024-editie van de jaarlijkse ASHRAE-conferentie plaats. Het technische programma voor dit event is nu beschikbaar. De conferentie vindt plaats dat van 22 tot 26 juni in het Marriott Indy Place in Indianapolis.

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.