Nlyte 8.1 laat datacenterbeheerders alarmmeldingen opnemen in Nlyte Workflow processen

Het Amerikaanse Nlyte Software introduceert versie 8.1 van haar Data Center Infrastructure Management (DCIM) software Nlyte. Een belangrijke nieuwe feature in de software is Nlyte Energy Optimizer-Nlyte Alarm Workflow. Deze feature stelt datacenterbeheerders in staat de verwerking van alarmmeldingen in het datacenter op te nemen in hun Nlyte Workflow processen.

Alarmmeldingen in Nlyte Energy Optimizer over de operationele status van infrastructuur en het datacenter kunnen voortaan worden opgenomen in alarm workflow processen, meldt Derek Finch, Senior Product Manager bij Nlyte Software. Daarnaast kunnen de meldingen worden beheerd in Nlyte Workflow en worden geïntegreerd in IT Service Management (ITSM) oplossingen.

Integratie met ITSM-oplossing

Via de Nlyte Energy Optimizer Web services API wordt voor iedere alarmmelding een Nlyte Workflow proces gecreëerd en een ticket in de ITSM oplossing aangemaakt. Dit proces wordt vervolgens geüpdatet zodra de gebruiker het alarm erkent, waarna het proces wordt geüpdatet en de laatste status naar de ITSM-oplossing wordt gestuurd. Deze oplossing update vervolgens het bijbehorende ticket. Zodra het alarm niet meer actief is wordt het proces automatisch verwijderd, waarna de workflow wordt geüpdatet en de nieuwe informatie wordt doorgestuurd naar de ITSM-oplossing. Vervolgens wordt het ticket afgesloten. Dit proces wordt in onderstaande afbeelding uiteengezet.

Nlyte Alarm Workflow maakt het mogelijk alarmmeldingen te integreren in Nlyte Workflow processen (bron: Nlyte Software)

Nlyte Alarm Workflow maakt het mogelijk alarmmeldingen te integreren in Nlyte Workflow processen (bron: Nlyte Software) – klik op de afbeelding om deze te vergroten

Om direct inzichtelijk te maken op welke apparaten een alarmmelding betrekking heeft stuurt Nlyte Workflow automatisch een volledige lijst met alle gerelateerde asset ID’s mee met alarmmeldingen. Hiermee wil Nlyte Software datacenterbeheerders helpen eventuele problemen sneller te verhelpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.