Nieuwe app van Emerson helpt kleine datacenters te beheren

Emerson Network Power lanceert een mobiele app waarmee beheerders op afstand kleine datacenters kunnen beheren. Indien in dit datacenter Liebert koelinstallaties van Emerson worden gebruikt is het daarnaast mogelijk via de app allerlei informatie over deze systemen in te zien.

De nieuwe app heet iCOM CMS en is bedoeld om beheerders te helpen bij het monitoren en beschermen van apparatuur in kleine serverruimten. De app geeft inzicht in de thermische omstandigheden en prestaties van koelinstallaties in deze datacenters. iCOM CMS is beschikbaar via webbrowsers en gebouwbeheersystemen (BMS) en een mobiele app.

Inzicht en beheer

“iCOM CMS ondersteunt de kritieke transformatie van datacenterprocessen door meer inzicht en beheermogelijkheden te bieden”, zegt Jennifer Cooke, onderzoeksdirecteur bij IDC’s Datacenter Trends and Strategies team. “Het verbeteren van de bescherming en operationele efficiëntie zijn topprioriteiten voor datacenter- en facilitair managers. iCOM CMS helpt hen efficiënter gebruik te maken van koelsystemen en processen voor het monitoren en beheren van faciliteiten op afstand te stroomlijnen. In hybride omgevingen waar gebruik wordt gemaakt van edge computing en Internet of Things technologieën is inzicht en beheer op afstand essentieel.”

iCOM CMS is geschikt voor alle bestaande Liebert koelsystemen, inclusief de wandmodellen Liebert Mini-Mate 2 en Liebert Datamate. Daarnaast biedt de app ook ondersteuning voor de nieuwe Liebert SRC mini-split systemen, die eind 2016 beschikbaar worden.

 
Dossiers
Lees ook
Cellnex wint aanbesteding beheer en uitbreiding telecom infrastructuur ProRail

Cellnex wint aanbesteding beheer en uitbreiding telecom infrastructuur ProRail

Cellnex, Europa’s grootste onafhankelijke telecommunicatie infrastructuur provider met meer dan 128.000 sites in Europa, is na een aanbesteding door ProRail geselecteerd als Passieve infrastructuur Provider (PiP). Hierbij wordt Cellnex verantwoordelijk voor het beheer en de uitbreiding van opstelpunten voor mobiele connectiviteit langs het spoor.

Groei van aantal internetgebruikers neemt af

Groei van aantal internetgebruikers neemt af

Het aantal internetgebruikers is afgelopen jaar met negen procent toegenomen tot drie miljard gebruikers wereldwijd. Hiermee blijft de hoeveelheid internetgebruikers wereldwijd toenemen, maar de omvang van deze groei loopt terug. Dit concludeert venture capitalist, partner bij Kleiner Perkins en voormalig analist bij Morgan Stanley Mary Meeker in1

Nieuwe app van Rittal helpt een geschikte chiller te kiezen

Nieuwe app van Rittal helpt een geschikte chiller te kiezen

Rittal lanceert de Rittal Chiller app. De iPhone app helpt gebruikers de meest geschikte chiller te kiezen voor hun toepassing. Dit meldt Business Critical Infrastructures. De app is een aanvulling op de online versie van de tool. Gebruikers kunnen met behulp van de app op hun iPhone berekenen hoeveel koelcapaciteit zij nodig hebben. Door vier st1