Nieuwe app van Emerson helpt kleine datacenters te beheren

Emerson Network Power lanceert een mobiele app waarmee beheerders op afstand kleine datacenters kunnen beheren. Indien in dit datacenter Liebert koelinstallaties van Emerson worden gebruikt is het daarnaast mogelijk via de app allerlei informatie over deze systemen in te zien.

De nieuwe app heet iCOM CMS en is bedoeld om beheerders te helpen bij het monitoren en beschermen van apparatuur in kleine serverruimten. De app geeft inzicht in de thermische omstandigheden en prestaties van koelinstallaties in deze datacenters. iCOM CMS is beschikbaar via webbrowsers en gebouwbeheersystemen (BMS) en een mobiele app.

Inzicht en beheer

“iCOM CMS ondersteunt de kritieke transformatie van datacenterprocessen door meer inzicht en beheermogelijkheden te bieden”, zegt Jennifer Cooke, onderzoeksdirecteur bij IDC’s Datacenter Trends and Strategies team. “Het verbeteren van de bescherming en operationele efficiëntie zijn topprioriteiten voor datacenter- en facilitair managers. iCOM CMS helpt hen efficiënter gebruik te maken van koelsystemen en processen voor het monitoren en beheren van faciliteiten op afstand te stroomlijnen. In hybride omgevingen waar gebruik wordt gemaakt van edge computing en Internet of Things technologieën is inzicht en beheer op afstand essentieel.”

iCOM CMS is geschikt voor alle bestaande Liebert koelsystemen, inclusief de wandmodellen Liebert Mini-Mate 2 en Liebert Datamate. Daarnaast biedt de app ook ondersteuning voor de nieuwe Liebert SRC mini-split systemen, die eind 2016 beschikbaar worden.

 
Dossiers
Lees ook
Volg DatacenterWorks ook mobiel

Volg DatacenterWorks ook mobiel

Wilt u de nieuwsberichten, blogs en achtergrondartikelen op DatacenterWorks ook op uw tablet of smartphone volgen? Maar u kunt nergens een mobiele app van DatacenterWorks vinden? Dat klopt! U heeft namelijk geen aparte app nodig. De nieuwe website van DatacenterWorks maakt gebruik van een zogeheten 'template' die geheel 'responsive' is. Dit wil ze1