Nieuwe app van Rittal helpt een geschikte chiller te kiezen

Rittal lanceert de Rittal Chiller app. De iPhone app helpt gebruikers de meest geschikte chiller te kiezen voor hun toepassing.

Rittal 200 Dit meldt Business Critical Infrastructures. De app is een aanvulling op de online versie van de tool. Gebruikers kunnen met behulp van de app op hun iPhone berekenen hoeveel koelcapaciteit zij nodig hebben. Door vier stappen te doorlopen adviseert de app gebruikers over de meest geschikte chiller, met een capaciteit van 1 tot 40 kW.

Chiller en acccessoires selecteren

In de eerste stap voeren gebruikers data in waarmee de app de benodigde koelcapaciteit berekend en automatisch een geschikte chiller adviseert. In de tweede stap presenteert de app accessoires waarmee de chiller kan worden uitgerust.

Gebruikers krijgen in de derde stap een brede reeks opties voorgesteld waarmee zij de chiller kunnen aanpassen aan hun specifieke wensen. Denk hierbij aan het installeren van een pomp met een grotere capaciteit, een watergekoeld ontwerp of een roestvrij stalen behuizing gericht op de voedselindustrie.

Prestatieprofielen en aanvullende informatie

De app levert in de vierde stap specifieke prestatieprofielen voor de geselecteerde chiller. Ook kunnen gebruikers aanvullende informatie over de chiller opvragen, waaronder 2D- en 3D-tekeningen van de behuizing en specificaties. Zodra gebruikers hebben ingelogd krijgen gebruikers extra informatie tot hun beschikking, waaronder real-time informatie over de beschikbaarheid en prijs van de chiller en eventuele accessoires.

Meer over
Lees ook
Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Volgens een recente blog van Daniel Bizo, Research Director bij Uptime Institute Intelligence, moeten de verwachtingen rondom vloeistofkoeling in datacenters bijgesteld worden. Bizo wijst op enkele fundamentele uitdagingen die nog overwonnen moeten worden.

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Intel hebben een nieuw immersion pooling-systeem ontwikkeld dat specifiek bedoeld is voor zogeheten Radio Access Network (RAN) telecomnetwerken. Het 2U KUL RAN rack is gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Het belooft tot 20% energiebesparing op apparaatniveau te bieden.

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling gaat met ingang van 2 februari 2024 verder onder een nieuwe naam: METIS. Vanaf dezelfde datum verlaat het bedrijf - dat in de afgelopen negen jaar een betrouwbare reputatie heeft opgebouwd in het koelen van onder andere datacenters - in goede harmonie de DE WIT groep om zelfstandig verder te groeien.