Facebook bouwt opnieuw datacenter in Ierland

De bouw van een nieuw datacenter van Facebook in het Ierse County Meath is van start gegaan. De locatie wordt het tweede datacenter van Facebook in Europa.

In totaal investeert Facebook 220 miljoen dollar in het Cloneed Data Center. Het datacenter wordt voor 100% aangedreven door duurzame energie en wordt voorzien van switches, storage en servers die in eigen beheer zijn ontworpen door Facebook. Het datacenter moet eind 2017 of begin 2018 operationeel zijn.

Gefaseerd

Het datacenter word gefaseerd gebouwd. De locatie wordt in fase één voorzien van twee gebouwen waarin acht datahallen worden ondergebracht. Het totale datacenter verbruikt tot 72MW aan energie, die dus volledig uit duurzame energiebronnen zal worden afgenomen. In fase twee kan het datacenter verder worden uitgebouwd, met een nieuw gebouw waarin 4 extra datahallen kunnen worden ondergebracht.

Het Clonee Data Center wordt gekoeld met behulp van buitenlucht. Hierbij kiest Facebook voor indirecte luchtkoeling, waarbij het zout wordt gefilteerd uit de zeelucht die afkomstig is van de Ierse Zee.

Luleå

Eerder bouwde Facebook al een datacenter in het Zweedse Luleå. Dit datacenter werd in 2013 geopend. Dit datacenter heeft een vermogen van 120MW en wordt eveneens gekoeld met behulp van buitenlucht.

Het Clonee Data Center van Facebook in Ierland (bron: Facebook)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.