Rittal en IBM sluiten partnership rond computerruimten

Rittal en IBM Resiliency Services zijn een strategisch partnerschap aangegaan. Rittal is nu één van de voorkeurspartners en -leveranciers van IBM voor de ontwikkeling van projecten voor computerruimten. Het partnerschap omvat alle infrastructuursystemen die voor het bouwen van een computerruimte nodig zijn en geldt in alle Europese landen, in het Midden-Oosten en in Afrika.

Door de ondertekening van de “Strategic Partnership Alliance” is Rittal voortaan één van de partners waarmee IBM Resiliency Services bij de planning, bouw, exploitatie en onderhoud van computerruimten regelmatig samenwerkt. IBM gaat IT-infrastructuurcomponenten van Rittal zoals racks, klimatiseringssystemen, monitoringsystemen, beveiligingsoplossingen, services en de gestandaardiseerde computerruimte RiMatrix S vaker in projecten voor computerruimten aanbieden en toepassen.

Audits van IT- en computerruimten

De afdeling Resiliency Services van IBM voert bij zijn klanten onder andere audits van IT- en computerruimten uit en stelt de eisen vast voor geoptimaliseerde systemen met betrekking tot ruimtegebruik, opbouw, energie-efficiëntie, beschikbaarheid en performance. Tot het productassortiment van IBM behoren servers, besturingssystemen, software en IT-services. Met IT-infrastructuurcomponenten van Rittal worden individuele en schaalbare totaalsystemen ontwikkeld voor klanten.

Beide ondernemingen richten speciale projectteams op om concrete maatregelen op elkaar af te stemmen en elkaar te ondersteunen op internationaal niveau. Zo wordt onder andere gewerkt aan een gemeenschappelijk platform voor componenten en klantgerichte extra services, trainingsmodulen en marketingactiviteiten. Aan het partnerschap gaat een langer dan tien jaar durende samenwerking vooraf. Als OEM-Partner leverde Rittal al ruim 170.000 IT-racks aan IBM.

Dossiers
Meer over
Lees ook
ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

Medio juni vindt in de Verenigde Staten de 2024-editie van de jaarlijkse ASHRAE-conferentie plaats. Het technische programma voor dit event is nu beschikbaar. De conferentie vindt plaats dat van 22 tot 26 juni in het Marriott Indy Place in Indianapolis.

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.