‘Steeds meer beheerders omarmen hyperconverged infrastructuur’

Hyperconverged infrastructuur wordt steeds populairder. Naar verwachting wordt alleen in de Verenigde Staten de komende twaalf maanden al 10,6 miljard dollar uitgegeven aan hyperconverged platformen.

iStock_000001759899LargedatacenterDit voorspelt TBR, die de budgetten voor converged platformen fors ziet stijgen. De toegenomen populariteit van hyperconverged infrastructuur wijt het onderzoeksbureau voornamelijk aan de obstakels waar IT-klanten tegenaanlopen bij traditionele server- en storage infrastructuur. Deze partijen stappen in toenemende mate over op alternatieve infrastructuren die meer efficiëntie en beter beheer bieden.

Allerlei use cases

“Hyperconverged platformen brengen converged infrastructuur gestroomlijnde en gevirtualiseerde oplossingen naar het volgende niveau. Klanten zetten deze platformen in voor allerlei use cases”, legt Christian Perry, analist bij TBR, uit. “Deze eerste implementaties bieden een enorme kans voor leveranciers van hardware, software en services.”

TBR verwacht dat de markt voor alternatieve infrastructuren, waaronder hyperconverged, in een hoog tempo zullen worden geaccepteerd in IT-organisatie van iedere omvang. Vooral in omgevingen met hoge storage eisen zouden datacenterbeheerders tegen uitdagingen rond complexiteit en beheer aanlopen.

Behoefte aan ondersteuning

Beheerders hebben volgens TBR echter wel behoefte aan ondersteuning van de klant bij deze technologie, vanaf de implementatie tot aan het management. Dit blijkt in de praktijk namelijk toch veel tijd en resources te kosten. Beheerders kiezen daarom steeds vaker voor oplossingen die helpen de belasting op de eigen IT-afdeling te verminderen. Slechts 11% van de bedrijven die een hyperconverged platform heeft geïmplementeerd heeft hierbij niet dergelijke diensten afgenomen. Voor iedere dollar die wordt uitgegeven aan hyperconverged infrastructuur zouden bedrijven zelfs 1,07 dollar uitgeven aan diensten om dit te faciliteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.