‘Steeds meer beheerders omarmen hyperconverged infrastructuur’

Hyperconverged infrastructuur wordt steeds populairder. Naar verwachting wordt alleen in de Verenigde Staten de komende twaalf maanden al 10,6 miljard dollar uitgegeven aan hyperconverged platformen.

Dit voorspelt TBR, die de budgetten voor converged platformen fors ziet stijgen. De toegenomen populariteit van hyperconverged infrastructuur wijt het onderzoeksbureau voornamelijk aan de obstakels waar IT-klanten tegenaanlopen bij traditionele server- en storage infrastructuur. Deze partijen stappen in toenemende mate over op alternatieve infrastructuren die meer efficiëntie en beter beheer bieden.

Allerlei use cases

“Hyperconverged platformen brengen converged infrastructuur gestroomlijnde en gevirtualiseerde oplossingen naar het volgende niveau. Klanten zetten deze platformen in voor allerlei use cases”, legt Christian Perry, analist bij TBR, uit. “Deze eerste implementaties bieden een enorme kans voor leveranciers van hardware, software en services.”

TBR verwacht dat de markt voor alternatieve infrastructuren, waaronder hyperconverged, in een hoog tempo zullen worden geaccepteerd in IT-organisatie van iedere omvang. Vooral in omgevingen met hoge storage eisen zouden datacenterbeheerders tegen uitdagingen rond complexiteit en beheer aanlopen.

Behoefte aan ondersteuning

Beheerders hebben volgens TBR echter wel behoefte aan ondersteuning van de klant bij deze technologie, vanaf de implementatie tot aan het management. Dit blijkt in de praktijk namelijk toch veel tijd en resources te kosten. Beheerders kiezen daarom steeds vaker voor oplossingen die helpen de belasting op de eigen IT-afdeling te verminderen. Slechts 11% van de bedrijven die een hyperconverged platform heeft geïmplementeerd heeft hierbij niet dergelijke diensten afgenomen. Voor iedere dollar die wordt uitgegeven aan hyperconverged infrastructuur zouden bedrijven zelfs 1,07 dollar uitgeven aan diensten om dit te faciliteren.

Lees ook
ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

Medio juni vindt in de Verenigde Staten de 2024-editie van de jaarlijkse ASHRAE-conferentie plaats. Het technische programma voor dit event is nu beschikbaar. De conferentie vindt plaats dat van 22 tot 26 juni in het Marriott Indy Place in Indianapolis.

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.