‘Wereldwijde UPS-markt draait in 2020 een omzet van 5,67 miljard dollar’

datacenter2

De wereldwijde UPS-markt voor datacenters is in 2020 goed voor een totale omzet van 5,67 miljard dollar. Vooral de steeds hogere eisen aan de beschikbaarheid van datacenters is hiervoor de aanleiding.

Dit meldt Hexa Reports. Het onderzoeksbureau ziet de vraag naar ERP-systemen, CRM-systemen, cloud opslag, file servers en data warehouses steeds verder toenemen. Hierbij worden hoge eisen gesteld aan de beschikbaarheid van de applicaties. Dit drijft de vraag naar UPS-systemen volgens Hexa Reports aan.

Smart UPS-systemen

Vooral smart UPS-systemen zijn populair. Deze systemen zijn in staat zichzelf te diagnostiseren en kunnen eventuele foutmeldingen communiceren met andere systemen. De tijd die beheerders kwijt zijn aan het opsporen en identificeren van problemen wordt hierdoor teruggedrongen. Daarnaast zijn verplaatsbare UPS-systemen populair, vooral onder mkb’ers. Hexa Reports verwacht dat deze trends de vraag naar UPS-systemen zullen stimuleren.

In het rapport concludeert het onderzoeksbureau dat kleine UPS-systemen in 2013 goed waren voor 50% van de omzet van de totale UPS-markt. Dit is vooral te danken aan een grote vraag vanuit mkb-bedrijven die een eigen data warehouse hebben gebouwd. Naar verwachting maakt in periode tot 2020 vooral het segment voor grote UPS-systemen een forse groei door dankzij organisaties die hun apparatuur willen opschalen.

Noord-Amerika is grootste afzetmarkt

Noord-Amerika is naar verwachting tot 2020 de grootste afzetmarkt voor UPS-systemen, gevolgd door Europa. Binnen Europa zijn Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk de grootste afzetmarkten. Azië-Pacific is echter snel aan groeien als afzetmarkt en maakt tot 2020 naar verwachting een forse groei door.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Panduit introduceert SmartZone intelligente UPS-oplossing

Panduit introduceert SmartZone intelligente UPS-oplossing

Panduit introduceert het SmartZone™ Uninterruptible Power Supply (UPS)-portfolio in de EMEA-regio. Dat is zowel een eenvoudig te installeren en te gebruiken, als een betrouwbare en efficiënte oplossing om kritieke IT-apparatuur van noodstroom te voorzien, geïntegreerd met de SmartZone DCIM-software.

Delta introduceert met Ultron HPH Gen. 2 nieuwe 20-40kVA UPS

Delta introduceert met Ultron HPH Gen. 2 nieuwe 20-40kVA UPS

De nieuwe UPS van Delta biedt betrouwbare bescherming, kosteneffectief vermogen met een compact formaat en hoogwaardige prestaties. Delta, een aanbieder van oplossingen voor stroom- en thermisch beheer in datacenters, heeft de beschikbaarheid aangekondigd van zijn UPS-voedingen uit de Ultron HPH-serie.

Schneider Electric lanceert met IT-distributeurs Managed Power as a Service

Schneider Electric lanceert met IT-distributeurs Managed Power as a Service

Door hardware, software en services te combineren via een ‘as-a-service’-aanbod, bieden IT-distributeurs aan IT-partners de mogelijkheid om met nieuwe servicemogelijkheden voorspelbare, terugkerende inkomsten te genereren.