Virginia keurt een van 's werelds grootste datacenterprojecten goed

navi-singh-C4Wh8MttY94-unsplash

In de Amerikaanse staat Virginia is groen licht gegeven voor de bouw van een van de grootste datacenter-campussen ter wereld. Dit besluit is genomen door de bestuurders van Prince William County in Noord-Virginia, na een openbare hoorzitting die meer dan 24 uur in beslag nam. Het project, bekend als het Digital Gateway-project, zal bestaan uit maar liefst 37 datacenters, verspreid over een oppervlakte van ongeveer 2000 acres (809 hectare), gelegen in het westelijke deel van de county, nabij het Manassas National Battlefield-monument.

Ondanks de goedkeuring van het project, was er aanzienlijke weerstand vanuit de lokale gemeenschjap. De bezorgdheid spitste zich toe op de mogelijke milieueffecten, zoals geluidsoverlast, de behoefte aan elektriciteit en hoogspanningslijnen. Ook bestond er vrees voor aantasting van het uitzicht op het monumentale slagveld. Voorstanders van het project benadrukten echter de voordelen voor de belastinginkomsten van de county. De ontwikkelaars probeerden zorgen te verminderen door te beloven gemeenschapspaden en parken aan te leggen en milieubezwaren te mitigeren.

Opmerkelijk is dat de goedkeuring van het Digital Gateway-project plaatsvond ondanks een aanbeveling van de planningscommissie van de county om het project af te wijzen. De doorslaggevende stem voor het project kwam van de vertrekkende voorzitter van de Board of Supervisors, die haar herverkiezing in de Democratische voorverkiezingen verloor van een tegenstander van datacenters. De omvang van het project werd enigszins aangepast in de nu gehouden stemming, waarbij het perceel dichtstbij het slagveld werd verkleind.

Voorstanders uit de industrie benadrukken dat er hard is gewerkt om de milieueffecten van de datacenters te verminderen. Lokale overheden zijn de VS hebben datacenters inmiddels veranderd in lucratieve inkomstenbronnen. Loudoun County, een buur van Prince William en al lang een hub voor datacenters, haalt nu 30% van haar budget uit datacenters. Prince William County verwacht dat de datacenters jaarlijks honderden miljoenen dollars aan belastinginkomsten zullen genereren.

Meer over
Lees ook
Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Eerder investeerde al Amerikaanse en Scandinavische energiebedrijven in der datacentersector, nu zien we hetzelfde fenomeen ook in Spanje. Het Spaanse energiebedrijf Iberdrola streeft namelijk naar een uitbreiding van zijn activiteiten

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores