Virginia keurt een van 's werelds grootste datacenterprojecten goed

navi-singh-C4Wh8MttY94-unsplash

In de Amerikaanse staat Virginia is groen licht gegeven voor de bouw van een van de grootste datacenter-campussen ter wereld. Dit besluit is genomen door de bestuurders van Prince William County in Noord-Virginia, na een openbare hoorzitting die meer dan 24 uur in beslag nam. Het project, bekend als het Digital Gateway-project, zal bestaan uit maar liefst 37 datacenters, verspreid over een oppervlakte van ongeveer 2000 acres (809 hectare), gelegen in het westelijke deel van de county, nabij het Manassas National Battlefield-monument.

Ondanks de goedkeuring van het project, was er aanzienlijke weerstand vanuit de lokale gemeenschjap. De bezorgdheid spitste zich toe op de mogelijke milieueffecten, zoals geluidsoverlast, de behoefte aan elektriciteit en hoogspanningslijnen. Ook bestond er vrees voor aantasting van het uitzicht op het monumentale slagveld. Voorstanders van het project benadrukten echter de voordelen voor de belastinginkomsten van de county. De ontwikkelaars probeerden zorgen te verminderen door te beloven gemeenschapspaden en parken aan te leggen en milieubezwaren te mitigeren.

Opmerkelijk is dat de goedkeuring van het Digital Gateway-project plaatsvond ondanks een aanbeveling van de planningscommissie van de county om het project af te wijzen. De doorslaggevende stem voor het project kwam van de vertrekkende voorzitter van de Board of Supervisors, die haar herverkiezing in de Democratische voorverkiezingen verloor van een tegenstander van datacenters. De omvang van het project werd enigszins aangepast in de nu gehouden stemming, waarbij het perceel dichtstbij het slagveld werd verkleind.

Voorstanders uit de industrie benadrukken dat er hard is gewerkt om de milieueffecten van de datacenters te verminderen. Lokale overheden zijn de VS hebben datacenters inmiddels veranderd in lucratieve inkomstenbronnen. Loudoun County, een buur van Prince William en al lang een hub voor datacenters, haalt nu 30% van haar budget uit datacenters. Prince William County verwacht dat de datacenters jaarlijks honderden miljoenen dollars aan belastinginkomsten zullen genereren.

Meer over
Lees ook
ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

Medio juni vindt in de Verenigde Staten de 2024-editie van de jaarlijkse ASHRAE-conferentie plaats. Het technische programma voor dit event is nu beschikbaar. De conferentie vindt plaats dat van 22 tot 26 juni in het Marriott Indy Place in Indianapolis.

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.