Vertiv treedt toe tot energiealliantie van Ericsson

ericsson-energiealliantie-vertiv

Vertiv, leverancier van bedrijfskritische infrastructuur voor onder meer datacenters, sluit zich aan bij de energiealliantie van Ericsson. Deze alliantie heeft als doel zowel het marktaandeel als de omzetgroei van deelnemers te vergroten en toegangsnetwerken zich richting 5G te laten ontwikkelen.

De alliantie maakt deel uit van het Ericsson Radio Site System, dat alle componenten van de locatie-infrastructuur omvat die nodig zijn om de mobiele operator netwerkprestaties en operationele efficiëntie te bieden. De samenwerking stelt Ericsson in staat zijn portfolio uit te breiden met nieuwe technologieën, de regionale verkoopondersteuning te versterken en een consistent ecosysteem te creëren ter ondersteuning van telecomtoegangsnetwerken en 5G-implementaties. Ericsson en Vertiv gaan via de alliantie nauw samenwerken bij de planning en ontwikkeling van strategische productportfolio’s, waarbij de organisaties verwachten te profiteren van synergieën in onderzoek, ontwerp en time-to-market.

OEM-stroomsystemen en -behuizingen

Via de energiealliantie van Ericsson biedt Vertiv een breed scala aan op maat gemaakte OEM-stroomsystemen en -behuizingen aan, waaronder hybride zonne-energieoplossingen voor locaties die niet of slecht zijn aangesloten op het elektriciteitsnet. Dit wordt aangevuld met het wereldwijde product-, oplossingen- en dienstenaanbod van Vertiv om aan alle lokale behoeften tegemoet te komen.

Nishant Batra, hoofd Product Area Network Infrastructure bij Ericsson, zegt: “De verdere ontwikkeling van het netwerk begint op locatie. Dit is een echt complementaire samenwerking. Wij werken al lange tijd samen met Vertiv en weten dat wij op de uitgebreide expertise, het sterke portfolio en de wereldwijde aanwezigheid van het bedrijf kunnen rekenen. De leden van de alliantie combineren het beste van hun radiolocatietechnologie, vaardigheden en mogelijkheden om een breder, flexibeler en concurrerender portfolio te ontwikkelen om serviceproviders via het Ericsson Radio System te helpen bij hun 5G-evolutie. We blijven leveranciers aan boord halen voor aanvullende productcategorieën met een sterke focus op duurzame energie. Serviceproviders willen en eisen een naadloze overgang. De energiealliantie van Ericsson ondersteunt dit.”

Focus op onderzoek en ontwikkeling

“Deze alliantie weerspiegelt onze niet-aflatende focus op onderzoek en ontwikkeling als sleutel om de talrijke uitdagingen van deze snel ontwikkelende digitale wereld het hoofd te bieden”, aldus Giordano Albertazzi, president van Vertiv EMEA. “Dankzij de samenwerking met Ericsson kunnen wij de krachten van onze bedrijven bundelen en op lange termijn winstgevende groei realiseren door nog scherper en concurrerender te worden.”

Dossiers
Meer over
Lees ook
Cummins lanceert 3,5 megawatt generator

Cummins lanceert 3,5 megawatt generator

Cummins lanceert haar meest krachtige generator tot nu toe. De QSK95 Series levert 3,5 megawatt aan vermogen en kan daarnaast in krappere ruimtes worden geplaatst dan andere producten van het bedrijf. De nieuwe generator levert een vermogen van 3.5 MW 60 Hz en 3.75 MVA 50 Hz. Hiermee heeft de generator volgens het bedrijf de hoogste kilowatt per v1

Microsoft drijft prototype datacenter volledig aan met methaangas

Microsoft drijft prototype datacenter volledig aan met methaangas

Microsoft opent een prototype datacenter dat volledig wordt aangedreven met methaangas. Het datacenter in Cheyenne in het Amerikaanse Wyoming neemt dit methaangas af van een nabijgelegen waterzuiveringsinstallatie. Dit meldt Wyoming Business Report. Het datacenter heeft een vermogen van 200 kW. Het datacenter bestaat uit een container waarin een h1

Combinatie van datacenter en ontziltingsinstallatie kan veel geld besparen

Combinatie van datacenter en ontziltingsinstallatie kan veel geld besparen

Monterey County in de Amerikaanse staat Californië heeft door een droogte te maken met een watertekort. Een groep entrepreneurs wil samen met de lokale overheid een ontziltingsinstallatie bouwen om dit probleem op te lossen. Dergelijke installaties zijn echter duur, verbruiken veel energie en brengen daarnaast schade toe aan het ecosysteem in gebi1