Vertiv breidt UPS-aanbod uit met een uiterst efficiënte enkelfasige lithium-ionreeks

Vertiv 700 oranje

Vertiv, wereldwijde leverancier van bedrijfskritische infrastructuur en connectiviteitsoplossingen, maakt vandaag de beschikbaarheid van enkelfasige noodstroomvoorzieningen (UPS) met een lithium-ionbatterij bekend. Deze vormen een uitbreiding op het aanbod van line-interactive UPS-systemen. De capaciteit van de uiterst efficiënte enkelfasige Vertiv™ Edge Lithium-Ion UPS-systemen varieert van 1.500 tot 3.000 VA. Dankzij het ontwerp kunnen de systemen zowel in tower-opstelling worden gebruikt als in racks worden gemonteerd. De modellen zijn per direct verkrijgbaar in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA).
 
Lithium-ionbatterijen, ook wel li-ion- of LIB-batterijen genoemd, vereisen minder onderhoud. Daarmee zijn ze zeer geschikt voor gebruik aan de edge van netwerken, waar IT-ondersteuning slechts in beperkte mate beschikbaar is. Lithium-ionbatterijen bieden één tot drie keer langere levensduur dan klepgestuurde loodzuurbatterijen (VRLA-batterijen). Dit draagt bij aan lagere totale eigendomskosten. De batterijen zijn kleiner en lichter en werken efficiënter bij hogere temperaturen. Daarnaast bieden ze een langere werkduur dan VRLA-batterijen met vergelijkbare capaciteiten die in UPS-systemen worden gebruikt. De Vertiv Edge Lithium-Ion UPS-reeks biedt tot tien minuten aan reservevermogen bij vollast. Bij een standaard UPS met VRLA-batterijen is dit slechts vier tot vijf minuten.
 
“Vanwege de toenemende digitalisering worden veel applicaties verplaatst naar de edge van het netwerk. Daar hebben ze betrouwbare bescherming nodig tegen overspanning en stroomuitval”, zegt Karsten Winther, vice president Sales bij Vertiv in de regio EMEA. “UPS-systemen met lithium-ionbatterijen bieden operationele voordelen en vereisen minder onderhoud op locatie. Dit vertaalt zich in verbeterde stabiliteit en kostenbesparingen voor bedrijfskritische omgevingen in de edge-omgeving en biedt onze klanten een breder scala aan opties.”
 
De Vertiv Edge Lithium-Ion UPS is bij uitstek geschikt voor edge computing-omgevingen en toepassingen in de bancaire sector, het onderwijs, de detailhandel, de gezondheidszorg en de overheidssector. Het systeem wordt geleverd met een standaardgarantie van vijf jaar op de elektronische onderdelen en de batterij. Het systeem kan met het Vertiv™ VR Rack worden geïntegreerd tot een gestandaardiseerde IT-infrastructuuroplossing die eenvoudig kan worden ingezet op diverse locaties aan de rand (edge) van het netwerk.
 
De Vertiv™ Edge Lithium-Ion UPS-reeks wordt ondersteund door de Vertiv™ Power Insight-software, die gratis te downloaden is via de website van Vertiv. Met Vertiv Power Insight kunnen gebruikers eenvoudig tot 100 rack power distribution units (rPDU’s) en UPS-systemen monitoren en beheren. De software biedt daarnaast bescherming tegen uitschakeling van individuele en virtuele servers en verbeterd overzicht op, en beheer van, diverse locaties aan de edge. De laatste versie van Vertiv Power Insight voorziet in de VMware vCenter-plug-in, die het energiebeheer en de beschikbaarheid optimaliseert.
 
Download de whitepaper van Vertiv voor meer informatie over het gebruik van lithium-ionbatterijen in enkelfasige UPS-systemen: The Advantages of Using Lithium-Ion Batteries as A Backup Power Source in Single-Phase UPS Applications for Remote and Edge Data Centres. Meer informatie over de Vertiv Edge Lithium-ion-reeks en andere UPS-systemen van Vertiv is te vinden op Vertiv.com.
 
Meer over
Lees ook
Onderzoek: gezonde groei voor markt voor structured cabling

Onderzoek: gezonde groei voor markt voor structured cabling

De wereldwijde markt voor structured cabling was volgens onderzoeksbureau Grand View Research in 2021 goed voor een omzet van 9,7 miljard dollar. Naar verwachting groeit deze markt tot 2030 met gemiddeld 10% per jaar. Denk bij structured cabling aan zowel de bekabeling als de hardware die deel uitmaakt van de netwerkinfrastructuur.

Ook in Ashburn is sprake van stroomtekort

Ook in Ashburn is sprake van stroomtekort

De wellicht grootste datacenterhotspot, Ashburn, in Noord-Virginia lijkt met dezelfde problemen als Amsterdam, Dublin en Frankfurt te maken krijgen. De vraag naar stroom is groter dan het aanbod. Nieuwbouw moet mogelijk wachten tot 2026.

Ook datacenters moeten vanaf 2026 Smart Building Ready zijn

Ook datacenters moeten vanaf 2026 Smart Building Ready zijn

Ook datacenters moeten vanaf 2026 Smart Building Ready zijn. Maar wat betekent dat eigenlijk? Bram Schats van Avelution legt het in dit artikel uit.