Uptime Institute lanceert awards voor efficiëntie en duurzaamheid

Het Uptime Institute introduceert nieuwe awards voor efficiëntie en duurzaamheid. De awards zijn twee jaar geldig en helpen datacenter hun efficiëntie en duurzaamheid aantoonbaar vast te leggen.

De award is beschikbaar in twee varianten. De Efficient IT Activated award geeft aan dat bedrijven op weg zijn te voldaan aan de standaarden die de award hanteert. De Efficient IT Stamp of Approval geeft aan dat een datacenter aan alle eisen voldoet.

De Activated award is op dit moment door twee bedrijven behaald: het Drohan datacenter van McKesson Corporation en het wereldwijde datacenter van CEMEX. Twee locaties van de zorgdienstverlener Kaiser Permanente hebben beide de Efficiency IT Stamp of Approval behaald.

 
Meer over
Lees ook
NLconnect heeft Product Category Rules (PCR’S) gepubliceerd

NLconnect heeft Product Category Rules (PCR’S) gepubliceerd

NLconnect heeft twee Product Category Rules (PCR’S) gepubliceerd, voor actieve en passieve glasvezelproducten. Beide documenten bevatten rekenregels waarmee fabrikanten op een gestandaardiseerde manier de milieubelasting van veelgebruikte producten in de glasvezel- en telecomindustrie in kaart kunnen brengen. De PCR’s vormen een essentiële bouwste1

Britse startup ontwikkelt processor met minimale energie- en koelingsbehoeften

Britse startup ontwikkelt processor met minimale energie- en koelingsbehoeften

Vaire Computing is een Britse startup die zich richt top een trend die ook wel 'reversible computing’ wordt genoemd. Dit concept kan leiden tot logische schakelingen (processoren en andere IC’s) die vrijwel geen energie verbruiken.

Re-Tek Ltd overgenomen door de Circular IT Group

Re-Tek Ltd overgenomen door de Circular IT Group

De Circular IT Group heeft Re-Tek Ltd overgenomen, een Britse leverancier van IT Asset Disposition (ITAD) services. De samenwerking tussen Circular IT Group en Re-Tek is niet nieuw. Volgens de partijen bestaat er al geruime tijd een succesvol partnerschap tussen de ITAD-dochteronderneming CTC van Circular IT Group en Re-Tek.