The Datacenter Group wil Delfts datacenter energieneutraal maken

e-deal-delft-the-datacenter-group

The Datacenter Group maakt bekend haar datacenter in Delft energieneutraal te maken. Het bedrijf wil intelligente energiesystemen in zijn datacenter gaan implementeren en inzetten op de realisatie van energiebesparingen en duurzame productie van energie.

Siemon van den Berg, algemeen directeur van The Datacenter Group, heeft hiervoor een zogeheten e-Deal van de gemeente Delft ondertekend. Hiermee spreekt het bedrijf af dat het datacenter zich gaat inspannen om de CO2-uitstoot terug te dringen. Ook heeft Van den Berg op verzoek van de gemeente Delft een presentatie gehouden over het duurzame karakter van het datacenter.

De projecten waar The Datacenter Group bij betrokken is onder andere het Zero-Emissions-Technopolis project. The Datacenter Group heeft voor dit initiatief de handen ineengeslagen met onder andere Exact, 3M en de TU Delft om van het Technopolisterrein – waar al deze bedrijven gevestigd zijn - het duurzaamste technologiepark van Nederland te maken.

Dossiers
Meer over
Lees ook
‘TIA TR-60 is standaard voor duurzaam beheer van IT-infrastructuren’

‘TIA TR-60 is standaard voor duurzaam beheer van IT-infrastructuren’

De Telecommunications Industry Association (TIA) heeft de TR-60 gepubliceerd. Dat vertelt David Cuthbertson. Hij is lid van de commissie die infrastructure life cycle management voor de TIA behandelt. Dat werk heeft geleid tot de nieuwe TR-60 standaard die is gericht op het duurzaam beheren van IT-infrastructuren.

Nutanix introduceert Carbon Power Estimator

Nutanix introduceert Carbon Power Estimator

Nutanix introduceert Carbon Power Estimator om datacenters inzicht te geven in energieverbruik en CO2-voetafdruk. In een tijd waarin duurzaamheid en milieubewustzijn centraal staan, wordt de rol van de IT-afdeling in bedrijven steeds belangrijker. Het is dan ook van essentieel belang dat organisaties inzicht krijgen in het energieverbruik en de C1

Euralarm start werkgroep Milieu & Duurzaamheid

Euralarm start werkgroep Milieu & Duurzaamheid

De Europese brancheorganisatie voor elektronische brand- en beveiligingsindustrie Euralarm heeft een nieuwe Task Group opgericht met de focus op milieu- en duurzaamheidskwesties.