Technotrans, Duitse aanbieder van vloeistofkoeling, scoort in de VS

Michael Finger - Technotrans

Technotrans AG, een in de Nederlandse datacenterindustrie vrij onbekende speler op het gebied van thermisch management, heeft een internationale doorbraak bereikt met een grote bestelling voor de serieproductie van geavanceerde vloeitstofkoeling voor high performance servers. Met de start van de leveringen begin 2024, betreedt technotrans dit nieuwe terrein door een langdurige samenwerking aan te gaan met een gerenommeerde technologiepartner, een bekende leverancier van datacenterapparatuur.

Het gaat om een vloeistofkoelsysteem (direct-to-chip), ontworpen om te voldoen aan de specifieke eisen van high-end datacenters. Michael Finger, woordvoerder van de Raad van Bestuur van technotrans, benadrukt het belang van deze ontwikkeling: "Met onze koeloplossingen bieden we een sleuteltechnologie die deze sprongen in prestaties überhaupt mogelijk maakt. Dankzij onze bijzonder energie-efficiënte koelsystemen ondersteunen we serverparkbeheerders op hun weg naar groene IT – en deze bestelling is slechts het begin."

De door technotrans ontwikkelde oplossing is het resultaat van eigen onderzoek en ontwikkeling, inclusief initiële prototypen, kleinschalige productie en succesvolle validatietests. De serieproductie van deze op maat gemaakte koelsystemen duidt op de strategische inzet van het bedrijf voor winstgevende groei door serieproductie en een breed toepassingsspectrum.

“Onze systemen bieden maximale flexibiliteit aan onze klanten: ze zijn geschikt voor gebruik in nieuw gebouwde datacenters en voor het aanpassen van bestaande serverparken. Wanneer meer rekenkracht en nieuwe hardware nodig zijn, nemen de koelbehoeften vaak toe - en technotrans heeft daarvoor de ideale oplossing," legt Finger uit. Deze stap naar de energie-efficiënte koeling van datacenters vormt een belangrijke mijlpaal in de strategische ontwikkeling van het bedrijf.

De samenwerking met de technologiepartner - waarvan de naam niet bekend is gemaakt - richt zich op continue bedrijfsontwikkeling. De verwachting is dat het orderbedrag in de komende jaren zal verdubbelen en daarna blijven stijgen. Het doel is om de samenwerking tussen technotrans en de leverancier van datacenterapparatuur geleidelijk te intensiveren, met als ambitie een leidende positie in de markt te verwerven.

Lees ook
Datacenter Groningen zamelt geld in voor Stichting Kinderoncologie Groningen

Datacenter Groningen zamelt geld in voor Stichting Kinderoncologie Groningen

Datacenter Groningen heeft geld ingezameld voor de Stichting Kinderoncologie Groningen (SKOG). Het bedrijf heeft hiervoor enige tijd geleden een speciale actie in het leven geroepen. Voor elke verbruikte kWh in november doneert Datacenter Groningen 1 eurocent aan de Stichting Kinderoncologie Groningen. Met de actie schenkt het bedrijf in totaal 1.1

Energie-efficiënte koeling voor kleine en middelgrote computerruimten

Energie-efficiënte koeling voor kleine en middelgrote computerruimten

De LCP Rack DX en de LCP Inline DX zijn ideale koelsystemen voor kleine en middelgrote IT-installaties waarbij klimatisering met lucht/water-warmtewisselaars of koud water te duur zou zijn Zelfs als het datacenter maar uit één ruimte met één serverrack bestaat, kan het hoge vermogensverlies van computerhardware al snel resulteren in een gevaarlij1

Imtech verzorgt FlexPod datacenter-infrastructuur voor Kiwa

Imtech verzorgt FlexPod datacenter-infrastructuur voor Kiwa

Certificatiebedrijf Kiwa gaat gebruik maken van een FlexPod-infrastructuur op basis van Cisco UCS Servers,Nexus switching, NetApp storage en VMware als hypervisor. De infrastructuur is ontwikkeld door Imtech en wordt ingezet voor de bedrijfskritische applicaties van Kiwa. Kiwa wil de komende jaren kunnen groeien, waardoor hoge eisen worden gestel1