Driekwart van webhosters heeft geen werknemers in dienst

Driekwart van alle webhosters heeft geen personeel in dienst. De hoeveelheid medewerkers blijkt te verschillen per rechtsvorm, maar blijft bij nagenoeg alle webhosters zeer beperkt.

Dit blijkt uit onderzoek van ISPam.nl op basis van gegevens van ISPGids.com en de Kamer van Koophandel. Bij eenmanszaken blijkt in 92,2 procent van de gevallen slechts één persoon werkzaam te zijn, wat natuurlijk niet opvallend is. Onder VOF's ligt het aantal medewerkers iets hoger. 84,6 procent van de VOF's heeft twee werkzame personen in dienst. Een VOF moet echter altijd uit twee personen bestaan, wat betekent dat deze bedrijven dus geen personeel in dienst hebben.

BV's

Dit geldt echter niet voor webhosters die zich als BV hebben geregistreerd. 17,5 procent van deze hosters heeft zelfs 10 of meer medewerkers in dienst. Een fors deel van de BV's heeft daarnaast geen enkel werkzaam persoon in dienst. Het personeel van zo'n BV kan namelijk ook in dienst zijn van de holding of een zusterbedrijf.

675 webhosters werden voor het onderzoek onderzocht, waarvan 397 eenmanszaken (59,2%), 182 BV’s (27,2%) en 91 VOF’s (13,6%). 5 webhosters hadden een andere rechtsvorm, maar deze zijn gezien het kleine aandeel in dit onderzoek buiten beschouwing gelaten.

Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.