Driekwart van webhosters heeft geen werknemers in dienst

Driekwart van alle webhosters heeft geen personeel in dienst. De hoeveelheid medewerkers blijkt te verschillen per rechtsvorm, maar blijft bij nagenoeg alle webhosters zeer beperkt.

Dit blijkt uit onderzoek van ISPam.nl op basis van gegevens van ISPGids.com en de Kamer van Koophandel. Bij eenmanszaken blijkt in 92,2 procent van de gevallen slechts één persoon werkzaam te zijn, wat natuurlijk niet opvallend is. Onder VOF's ligt het aantal medewerkers iets hoger. 84,6 procent van de VOF's heeft twee werkzame personen in dienst. Een VOF moet echter altijd uit twee personen bestaan, wat betekent dat deze bedrijven dus geen personeel in dienst hebben.

BV's

Dit geldt echter niet voor webhosters die zich als BV hebben geregistreerd. 17,5 procent van deze hosters heeft zelfs 10 of meer medewerkers in dienst. Een fors deel van de BV's heeft daarnaast geen enkel werkzaam persoon in dienst. Het personeel van zo'n BV kan namelijk ook in dienst zijn van de holding of een zusterbedrijf.

675 webhosters werden voor het onderzoek onderzocht, waarvan 397 eenmanszaken (59,2%), 182 BV’s (27,2%) en 91 VOF’s (13,6%). 5 webhosters hadden een andere rechtsvorm, maar deze zijn gezien het kleine aandeel in dit onderzoek buiten beschouwing gelaten.

Lees ook
NEN publiceert Safety Cube Methode voor ontwerp, engineering en integratie van systemen en producten

NEN publiceert Safety Cube Methode voor ontwerp, engineering en integratie van systemen en producten

De Safety Cube Methode legt de basis voor een veilige en juiste systeemontwerpen en systeemintegratie door drie componenten ‘mensen’, ‘technisch systeem’ en de ‘omgeving’ en de snijvlakken tussen deze componenten integraal te benaderen in het technisch ontwerpproces. NEN nodigt belanghebbende partijen uit feedback te geven.

Dutch Datacenter Index september 2020

Dutch Datacenter Index september 2020

Gedurende de zomer is de indruk bevestigd dat de impact van Covid-19 op de datacenteractiviteit beperkt blijft. Toch zien we dat er aanhoudende zorgen zijn over de liquiditeit van klanten, en houden single tenant-datacenters de hand op de knip.

Vertiv lanceert monitoringoplossing met krachtige mogelijkheden voor kleine en middelgrote edge-datacenters

Vertiv lanceert monitoringoplossing met krachtige mogelijkheden voor kleine en middelgrote edge-datacenters

Vertiv, wereldwijd leverancier van kritieke digitale infrastructuur- en continuïteitsoplossingen, lanceert Vertiv™ Environet™ Alert. Deze nieuwe softwareoplossing biedt grootzakelijke infrastructuurmonitoring- en beheer-mogelijkheden voor kleine datacenters en edge-omgevingen. Vertiv™ Environet™ Alert is wereldwijd beschikbaar