Specialist in reinigen van datacenters opent Nederlands kantoor

8 Solutions, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het reinigen van datacenters en serverruimtes, opent een kantoor in Nederland. Met het lokale kantoor wil het Britse bedrijf de Nederlandse datacentermarkt beter kunnen bedienen.

“Als één van de snelst groeiende markten voor Europese datacenters is het van groot belang dat we ons succes uitbouwen door een lokaal kantoor te openen”, legt Mike Meyes, sales director bij 8 Solutions, uit.

“In staat zijn een volledige reeks diensten te leveren aan zowel nieuwe als bestaande klanten met behulp van een lokaal personeelsbestand en tegen een competitieve prijs is een spannend vooruitzicht”, aldus Meyes. “We zien er naar uit onze business uit te breiden in Nederland en Nederland als springplank te gebruiken voor verdere groei.”

Meer over
Lees ook
Onderzoek: gezonde groei voor markt voor structured cabling

Onderzoek: gezonde groei voor markt voor structured cabling

De wereldwijde markt voor structured cabling was volgens onderzoeksbureau Grand View Research in 2021 goed voor een omzet van 9,7 miljard dollar. Naar verwachting groeit deze markt tot 2030 met gemiddeld 10% per jaar. Denk bij structured cabling aan zowel de bekabeling als de hardware die deel uitmaakt van de netwerkinfrastructuur.

Ook in Ashburn is sprake van stroomtekort

Ook in Ashburn is sprake van stroomtekort

De wellicht grootste datacenterhotspot, Ashburn, in Noord-Virginia lijkt met dezelfde problemen als Amsterdam, Dublin en Frankfurt te maken krijgen. De vraag naar stroom is groter dan het aanbod. Nieuwbouw moet mogelijk wachten tot 2026.

Ook datacenters moeten vanaf 2026 Smart Building Ready zijn

Ook datacenters moeten vanaf 2026 Smart Building Ready zijn

Ook datacenters moeten vanaf 2026 Smart Building Ready zijn. Maar wat betekent dat eigenlijk? Bram Schats van Avelution legt het in dit artikel uit.