Siemon introduceert nieuwe PowerMax PDU-reeks

Siemon, leverancier van netwerkinfrastructuuroplossingen, kondigt een nieuwe reeks Power Distribution Units (PDU’s) aan. De nieuwe PowerMax PDU's worden in eerste instantie aangeboden in een basisversie en een versie met meetfunctie.

De nieuwe basis- en metered PDU's zijn zowel voor eenfasespanning als voor driefasenspanning leverbaar. Ze hebben één ingang in diverse stroomsterkten en voltages met NEMA- of IEC-stekker. Er zijn verschillende uitgangsopties leverbaar die 120 V, 208 V of 230 V distribueren naar in racks ingebouwde IT-apparatuur, variërend van 1,8 kW tot 7,36 kW.

Verschil tussen basis- en metered PDU’s

De basis-PDU’s vormen een goedkoop alternatief voor alledaagse, betrouwbare stroomverdeling in omgevingen die geen geavanceerde functies vereisen. Metered PDU's hebben een grotere nauwkeurigheid van ±1% en bieden visuele monitoringsmogelijkheden via een ingebouwde ledmeter waarop realtime energieverbruiksgegevens worden weergegeven.

Siemon_PowerMax metered PDU

"De betrouwbare en tegelijkertijd kosteneffectieve distributie van stroom naar IT-apparatuur is van het grootste belang voor netwerk- en datacentermanagers", stelt Alberto Zucchinali, Data Centre Solutions and Services Manager bij Siemon EMEA. "We zijn heel trots op onze nieuwe PowerMax PDU-reeks, waarvan in eerste instantie de basisversie en de versie met meetfunctie worden geïntroduceerd. Ze zullen worden gevolgd door intelligente PDU's, zoals monitored, smart, switched en managed versies.”

Horizontale en verticale uitvoeringen

Alle PowerMax PDU's zijn leverbaar in horizontale en verticale uitvoeringen, zijn afgewerkt met een gladde poedercoating en hebben een degelijke constructie met gesoldeerde contacten voor maximale betrouwbaarheid. Horizontale PDU's kunnen eenvoudig in elk standaard 19 inch-rack (482,6 mm) worden geplaatst, terwijl verticale PDU's uitstekend passen in de verticale zero-U-ruimte van bijvoorbeeld de VersaPOD- en V800-cabinets van Siemon.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Legrand rondt overname van Server Technology af

Legrand rondt overname van Server Technology af

Legrand maakt bekend de overname van Server Technology te hebben afgerond. Server Technology is gespecialiseerd in rack power distribution units (PDU’s) en power management software voor datacenters. De overname van Server Technology door Legrand werd in juni al aangekondigd door het bedrijf. Met de overname wil het bedrijf zijn positie in de mar1

Legrand neemt Server Technology over

Legrand neemt Server Technology over

Legrand neemt Server Technology over, een Amerikaanse fabrikant van Power Distribution Units (PDU’s). Server Technology is vooral bekend voor Metered Rack PDU’s voor datacenters en andere missiekritieke omgevingen. Al langer is Legrand op overnametoer. Zo nam het bedrijf recentelijk onder andere Ortronics, Electrorack, AFCO Systems, Minkels en Ra1

Exacte oorzaak van IT-storing bij British Airways blijft onduidelijk

Exacte oorzaak van IT-storing bij British Airways blijft onduidelijk

De exacte oorzaak van de omvangrijke IT-storing bij British Airways blijft vooralsnog onduidelijk. De luchtvaartmaatschappij stelt zelf dat de problemen zijn veroorzaakt door een enorme piek in de energievoorziening, waardoor fysieke schade is ontstaan aan IT-apparatuur. Experts vermoeden echter dat er meer aan de hand is. British Airways moest d1