Legrand rondt overname van Server Technology af

Legrand maakt bekend de overname van Server Technology te hebben afgerond. Server Technology is gespecialiseerd in rack power distribution units (PDU’s) en power management software voor datacenters.

Legrand De overname van Server Technology door Legrand werd in juni al aangekondigd door het bedrijf. Met de overname wil het bedrijf zijn positie in de markt voor power oplossingen voor datacenters versterken en zijn aanbod aan PDU’s vergroten. Server Technology wordt onderdeel van de Data Center Power and Control divisie van Legrand, North and Central America, waar ook Raritan deel van uitmaakt. Server Technology en Raritan blijven onafhankelijk van elkaar opereren.

Productontwikkeling versnellen

“De combinatie van Server Technology en Raritan stelt ons in staat productontwikkeling te versnellen, service te verbeteren en snellere reactietijden naar klanten in zowel Noord-Amerika als de rest van de wereld te realiseren”, aldus Brandon Ewing, algemeen directeur van Server Technology.

Server Technology heeft 200 mensen in dienst en bedient ruim 60.000 klanten, waaronder organisaties als Apple, Amazon, Google, Equinix, Samsung, General Electric en Disney. Het bedrijf realiseerde in 2016 een omzet van meer dan 110 miljoen dollar.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Netbeheer Nederland, ACM en het Ministerie van EZK benadrukken prioriteiten voor Europese energie-infrastructuur

Netbeheer Nederland, ACM en het Ministerie van EZK benadrukken prioriteiten voor Europese energie-infrastructuur

Netbeheer Nederland heeft samen met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) een document gepubliceerd waarin gedeelde prioriteiten voor een robuuste Europese energie-infrastructuur worden belicht.

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Eerder investeerde al Amerikaanse en Scandinavische energiebedrijven in der datacentersector, nu zien we hetzelfde fenomeen ook in Spanje. Het Spaanse energiebedrijf Iberdrola streeft namelijk naar een uitbreiding van zijn activiteiten