Siemon introduceert merknaam LightHouse voor glasvezelbekabeling

Leverancier van netwerkinfrastructuuroplossingen Siemon introduceert het nieuwe merk LightHouse, een assortiment glasvezelbekabelingsoplossingen voor datacenters, LAN's en intelligente gebouwen. Onder de naam LightHouse wordt het assortiment van Siemon aan end-to-end glasvezelkabel- en connectiviteitssystemen uitgebreid met een reeks nieuwe productinnovaties.

LightHouse biedt een multimode en singlemode glasvezelkabelaanbod, inclusief configureerbare end-to-end plug-and-play-systemen met MTP-, LC- en SC-connectiviteit. Ook kunnen klanten bij LightHouse terecht voor een glasvezeljumper- en pigtailassortiment, inclusief de LC BladePatch-jumper van Siemon met push-pull clip die is gericht op high-density toepassingen.

In het LightHouse-assortiment zijn daarnaast de meest recente glasvezelproducten van Siemon opgenomen. Denk hierbij aan het ultra-high-density plug-and-play-glasvezelsysteem LightStack, dat 40/100Gb/s-applicaties ondersteunt en voorziet in kabelbeheer. Het assortiment van LightHouse bevat ter plekke afgemonteerde connectoren en biedt mogelijkheden voor eenvoudiger glasvezelbeheer, versterkt glasvezel, snel splitsen en glasvezeloplossingen voor POL/PON.

Meer over
Lees ook
Elektro Internationaal leverancier voor datacentersector en keyplayer in de energietransitie

Elektro Internationaal leverancier voor datacentersector en keyplayer in de energietransitie

Elektro Internationaal uit Woerden is een bekende naam in de datacentersector. De onafhankelijke specialist voor energiedistributiesystemen is in de afgelopen twintig jaar uitgegroeid tot een leverancier van formaat, in Nederland én in Europa. John Mooij, commercieel directeur en Vincent Bogaard, projectleider datacenters, spraken met Datacenterwo1

Onderzoek: gezonde groei voor markt voor structured cabling

Onderzoek: gezonde groei voor markt voor structured cabling

De wereldwijde markt voor structured cabling was volgens onderzoeksbureau Grand View Research in 2021 goed voor een omzet van 9,7 miljard dollar. Naar verwachting groeit deze markt tot 2030 met gemiddeld 10% per jaar. Denk bij structured cabling aan zowel de bekabeling als de hardware die deel uitmaakt van de netwerkinfrastructuur.

Alastair Waite van CommScope over 4 belangrijke trends in datacenters

Alastair Waite van CommScope over 4 belangrijke trends in datacenters

Praten over datacenters doet Alastair Waite graag. Want al snel in het gesprek benoemt hij nog een vijfde trend die hij wil noemen: sustainability. “Vergroening en economie versterken elkaar inmiddels. In tegenstelling tot enkele jaren terug zien we dat kiezen voor duurzame(re) producten nu ook financieel gunstig uitpakt.”