Siemon breidt MapIT G2 uit met de TERA-oplossing

Leverancier van netwerkinfrastructuuroplossingen Siemon breidt het Automated Infrastructure Management-systeem MapIT G2 uit met de shielded TERA-oplossing. De in TERA-patchpanelen en -kabels ingebouwde MapIT G2-technologie zorgt in combinatie met de EagleEye Connect-software voor realtime tracking en beheer van categorie 7A/klasse FA twisted-pair bekabeling.

Het MapIT G2 TERA-systeem beschikt over intelligente patchpanelen die zijn voorzien van Quick-Ground-technologie voor de aarding van het afgeschermde systeem. Het paneel geeft lokaal op een LCD-scherm realtime informatie weer over patchkabelverbindingen en circuitsporen.

TERA-patchkabels

De MapIT G2 TERA-patchkabels zijn leverbaar als 2- en 4-pair versies en voorzien van een sensorpen aan de achterkant van de connector voor test- en mappingdoeleinden. De 2-pair kabels zijn geschikt voor cablesharing waarbij twee 2-pair applicaties zoals VoIP of 10/100BASE-T kunnen worden uitgevoerd via één 4-pair kabel en aansluiting, wat bekabelingskosten en kabelgootruimte bespaart.

De combinatie van de connectiviteitstechnologie MapIT G2 met de EagleEye Connect-software geeft gebruikers inzicht en controle over de fysieke laag. Met behulp van realtime poortmonitoring- en traceringsfuncties identificeert het systeem storingen, ongeoorloofde verbindingen en niet-gebruikte poorten. Dit maakt het mogelijk problemen sneller op te sporen en werkvolgordeprocessen, beveiligings- en activabeheer te verbeteren. De MapIT G2 TERA-patchpanelen zijn ook leverbaar in MapIT G2-voorbereide versies, die na installatie kunnen worden geüpgraded.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Authentic Vision ontwikkelt systeem om ‘counterfeit’ bekabeling te voorkomen

Authentic Vision ontwikkelt systeem om ‘counterfeit’ bekabeling te voorkomen

Authentic Vision heeft een systeem ontwikkeld waarmee distributeurs en datacenters kunnen vaststellen over geleverde bekabeling daadwerkelijk afkomstig is van de fabrikant waarvan zij deze producten hebben gekocht. De technologie wordt inmiddels ook in de datacenterwereld toegepast.

Panduit ultra-resistente nylon kabelbinders breiden outdoor-mogelijkheden uit

Panduit ultra-resistente nylon kabelbinders breiden outdoor-mogelijkheden uit

Panduit heeft een serie kabelbinders geïntroduceerd die bestand is tegen ruwe gebruiksomgevingen en uv-straling. De nieuwe PLT-6120 kabelbinders zijn gemaakt van veerkrachtig polyamide 612 met een gegarandeerde levensduur van 20 jaar.

Netwerkontwerp voor Greenfield Data Centers

Netwerkontwerp voor Greenfield Data Centers

In de afgelopen jaren heeft de economische volatiliteit nauwelijks vertragende invloed invloed gehad op de toenemende vraag naar ondersteuning van de digitale infrastructuur. Waar tijdens de pandemie nog een vertraging in de bouw van nieuwe datacenters zichtbaar was, gaven 2021 en het begin van 2022 een beeld van een stevig toenemende behoefte aan1