Security, beschikbaarheid en uitwijk zijn grootste uitdagingen voor datacenters

090716_datacenter

Security, beschikbaarheid en uitwijk zijn voor datacentereigenaren en -beheerders de grootste uitdagingen. Dit blijkt uit onderzoek onder 444 IT-professionals.

Het onderzoek is uitgevoerd door Telindus. IT-professionals geven in het onderzoek aan waar volgens hen de hoogste prioriteit ligt in het datacenter. De resultaten van het onderzoek liggen dicht bij elkaar, wat volgens Telindus tekenend is voor de complexiteit in het datacenter.

Top 10

De top 10 van prioriteiten ziet er als volgt uit:

  1. Beschikbaarheid/uitwijk en security (gedeelde eerste plek)
  2. Performance
  3. Opslag
  4. Netwerk
  5. Complexiteit/management
  6. Backup/restore
  7. Groei van het aantal servers
  8. Flexibiliteit
  9. Opkomst VDI
  10. Stroomverbruik

“Deze top drie is niet nieuw, we zien dit ieder jaar terugkomen. En dat is ook logisch, want het datacenter blijft steeds belangrijker worden en de technische complexiteit neemt toe. Daarnaast verandert het gebruik van het datacenter continu. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van servervirtualisatie en desktopvirtualisatie. Organisaties die begonnen zijn met servervirtualisatie en vervolgens ook de stap naar desktopvirtualisatie maken, moeten weer met hele andere ogen naar hun datacenter gaan kijken. Security en backup zijn voor beide technologieën bijvoorbeeld volledig anders. Kortom, het datacenter is continu aan verandering onderhevig, waardoor IT-professionals steeds weer tegen dezelfde uitdagingen aanlopen en op zoek gaan naar de meest efficiënte oplossingen van dat moment”, legt Harm de Haan, Manager Consultancy bij Telindus, uit.

Lees ook
Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

In een recent rapport van de Universiteit van Cambridge wordt gepleit voor het reguleren van de uitlevering van highend AI-chips. Het gaat onder meer om een voorstel om deze chips te taggen en te registreren, wat implicaties kan hebben voor de werking en toegankelijkheid van datacenters wereldwijd. Het rapport, getiteld "Computing Power and the Go1