Schneider Electric rondt overname van EcoAct af

Schneider-Electric_560300

Schneider Electric, wereldwijde leider in de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, kondigt de afronding van de overname van EcoAct SAS (“EcoAct”) aan. EcoAct is een internationale leider in klimaatadvies en net zero-oplossingen. Deze overname is het resultaat van exclusieve onderhandelingen tussen Schneider Electric en de Atos Group op 3 juli 2023. De afronding van de transactie volgt op overleg met de betrokken werknemersvertegenwoordigingen en goedkeuring van de bevoegde regelgevende instanties. 

 
Door de overname komen twee organisaties samen om bedrijfsoplossingen te versnellen die waarde leveren voor zowel het klimaat als klanten. EcoAct's portfolio van net-zero en nature-based  producten en diensten, waaronder advies, klimaatdatatools en de ontwikkeling van koolstofcompensatieprojecten, zal de wereldwijde Sustainability Business van Schneider Electric uitbreiden en versnellen.
 
De samenvoeging van de twee organisaties breidt de mogelijkheden van Schneider Electric uit om end-to-end oplossingen te bieden die organisaties door de netto-nultransformatie leiden. De adviesdiensten van het bedrijf ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheidsstrategieën en het stellen van scope 1, 2 en 3-doelen. Dit wordt versterkt door het AI-gedreven portfolio van digitale en datamanagementtools.
 
Meer over
Lees ook
Relined Fiber Network neemt NDIX over

Relined Fiber Network neemt NDIX over

Relined Fiber Network, de leverancier van glasvezelverbindingen in Noordwest-Europa, neemt NDIX over. De overname geeft Relined en NDIX een stevige basis voor verdere groei van connectiviteitsdiensten binnen de zakelijk markt.

Arcus Infrastructure Partners LLP neemt Coolworld over van private equity investeerder Gimv

Arcus Infrastructure Partners LLP neemt Coolworld over van private equity investeerder Gimv

Arcus heeft een aanzienlijke investeringservaring met toegevoegde waarde in Europese infrastructuur en meer specifiek, in asset leasing en cold chain activiteiten. Dit zal het management van Coolworld ondersteunen bij het verder versnellen van de groei en het focussen op duurzame waarde creatie op lange termijn.

Cable management-specialist Patchmanager overgenomen

Cable management-specialist Patchmanager overgenomen

Patchmanager is overgenomen door Main Capital. De financier verwerft de meerderheid in Patchmanager. De Amsterdamse firma levert software voor het beheren van de fysieke infrastructuur in datacenters.