Eaton neemt specialist in thermische monitoring Exertherm over

Eaton-400300

Eaton heeft het Britse bedrijf Exertherm, gespecialiseerd in thermische monitoring, overgenomen. Daarmee breidt Eaton zijn aanbod aan technologie en oplossingen op het gebied van continue thermische monitoring van kritieke elektrische apparatuur in belangrijke markten als datacenters aanzienlijk uit, aldus de website EE News.

Exertherm, gevestigd nabij Londen, is al meer dan tien jaar actief op het gebied van continue temperatuurmonitoring (CTM) voor het industriële Internet of Things (IIoT). De monitoringsystemen van Exertherm zijn onder andere geïntegreerd in laagspannings- en middenspanningsschakelinrichtingen, railkokers, stroomverdeelunits (PDU) en UPS-systemen.

Een voorbeeld hiervan is het laagspanningstransformatorpakket dat CTM gebruikt om de betrouwbaarheid te verbeteren door potentiële fouten 70% vaker te detecteren dan bij periodieke inspecties. Sensorlussen verbinden via een kabel met een datakaart om de sensortemperatuurgegevens via Modbus 485 te verzamelen en te verzenden. De kaart activeert alarmen wanneer een fout wordt gedetecteerd. De datakaart is gehuisvest in een externe behuizing, samen met de LED's om de lokale alarmstatus te tonen. Elke sensorlus monitort continu zowel de spanningsinvoer- als de spanningsuitvoeraansluitingen en bewaakt voortdurend de spoeltapaansluitingen.

"Exertherm is een bedrijf dat bekend staat om zijn innovatieve technologie en vertrouwde oplossingen voor datacenters en andere toepassingen”, aldus Mike Yelton, president van de Americas Region, Electrical Sector bij Eaton tegenover EE News. "We kijken uit naar de mogelijkheid om thermische monitoringoplossingen breder te integreren in onze Brightlayer software suites. Dit zal onze klanten in staat stellen om hun operaties te optimaliseren en hun bedrijfsresultaten te verbeteren door de mogelijkheden die in hun gegevens zijn ingebed te realiseren."

Meer over
Lees ook
Maunt neemt Infra Systems Nederland over

Maunt neemt Infra Systems Nederland over

Met de overname van Infra Systems Nederland (ISN) versterkt Maunt haar positie als premium distributeur in dataopslag en -verbinding. ISN is een ervaren leverancier van producten voor het bouwen van onder- en bovengrondse glasvezelnetwerken.

Sonnevelt Opleidingen onderdeel van Complementair Groep.

Sonnevelt Opleidingen onderdeel van Complementair Groep.

Complementair Groep, het moederbedrijf van o.a. Nederlands grootste onafhankelijke IT-opleider Vijfhart, heeft vandaag bekend gemaakt dat Sonnevelt Opleidingen uit Hedel onderdeel is geworden van Complementair Groep.

nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

  Overname opent nieuwe markten voor nLighten in België, Zwitserland en Spanje en breidt de aanwezigheid in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland uit.   nLighten heeft de overname bekendgemaakt van zeven edge datacenters van EXA Infrastructure. Deze stap versterkt de positie van nLighten als marktleider binnen de Europese1