Eaton neemt specialist in thermische monitoring Exertherm over

Eaton-400300

Eaton heeft het Britse bedrijf Exertherm, gespecialiseerd in thermische monitoring, overgenomen. Daarmee breidt Eaton zijn aanbod aan technologie en oplossingen op het gebied van continue thermische monitoring van kritieke elektrische apparatuur in belangrijke markten als datacenters aanzienlijk uit, aldus de website EE News.

Exertherm, gevestigd nabij Londen, is al meer dan tien jaar actief op het gebied van continue temperatuurmonitoring (CTM) voor het industriële Internet of Things (IIoT). De monitoringsystemen van Exertherm zijn onder andere geïntegreerd in laagspannings- en middenspanningsschakelinrichtingen, railkokers, stroomverdeelunits (PDU) en UPS-systemen.

Een voorbeeld hiervan is het laagspanningstransformatorpakket dat CTM gebruikt om de betrouwbaarheid te verbeteren door potentiële fouten 70% vaker te detecteren dan bij periodieke inspecties. Sensorlussen verbinden via een kabel met een datakaart om de sensortemperatuurgegevens via Modbus 485 te verzamelen en te verzenden. De kaart activeert alarmen wanneer een fout wordt gedetecteerd. De datakaart is gehuisvest in een externe behuizing, samen met de LED's om de lokale alarmstatus te tonen. Elke sensorlus monitort continu zowel de spanningsinvoer- als de spanningsuitvoeraansluitingen en bewaakt voortdurend de spoeltapaansluitingen.

"Exertherm is een bedrijf dat bekend staat om zijn innovatieve technologie en vertrouwde oplossingen voor datacenters en andere toepassingen”, aldus Mike Yelton, president van de Americas Region, Electrical Sector bij Eaton tegenover EE News. "We kijken uit naar de mogelijkheid om thermische monitoringoplossingen breder te integreren in onze Brightlayer software suites. Dit zal onze klanten in staat stellen om hun operaties te optimaliseren en hun bedrijfsresultaten te verbeteren door de mogelijkheden die in hun gegevens zijn ingebed te realiseren."

Meer over
Lees ook
Eurofiber neemt datacenters Bytesnet over

Eurofiber neemt datacenters Bytesnet over

Eurofiber neemt de datacenteractiviteiten van de Nederlandse IT infrastructuur dienstverlener Bytesnet over. Met de overname versterkt Eurofiber zijn positie in het zogeheten regional edge datacenter segment en geeft het verder invulling aan zijn groeidoelstellingen in open access infrastructuur.

Munters breidt aanbod voor datacenterkoeling uit met overname van Geoclima

Munters breidt aanbod voor datacenterkoeling uit met overname van Geoclima

Munters, een leverancier van luchtbehandelings- en klimaatoplossingen voor onder andere datacenters, heeft de Italiaanse fabrikant Geoclima overgenomen. Geoclima is bekend om zijn lucht- en watergekoelde chillers. Dit portfolio vult het bestaande programma van Munters Data Center Technologies (DCT) aan.

Legrand kondigt nieuwe acquisities aan op power-gebied

Legrand kondigt nieuwe acquisities aan op power-gebied

Legrand zet zijn groeistrategie voort met twee nieuwe acquisities in de datacenters-markt, een segment dat in 2023 goed was voor 15 procent van de omzet van de Groep.