Schneider Electric lanceert flexibele 3-fase UPS

schneider-electric-galaxy-vm

Schneider Electric introduceert Galaxy VM, een Uninterruptible Power Supply (UPS) die 3-fase stroombeveiliging levert voor middelgrote datacenters en industriële of facilitaire omgevingen. Het gaat om een flexibel systeem, dat eenvoudig kan worden aangepast aan de specifieke behoeften op een locatie.

De batterijmodules en ventilatoren van de Galaxy VM zijn hot-swappable, waardoor deze vervangen kunnen worden zonder de werking van het systeem te hoeven onderbreken. De Galaxy VM maakt gebruik van een gepatenteerde powertopologie die de belasting van de actieve componenten verminderd. Dit komt de betrouwbaarheid van het systeem ten goede.

ECOnversion

De UPS beschikt over een 'ECOnversion'-stand. Gecombineerd met ECO-modus technologieën en dubbele online conversie heeft de UPS hierdoor een efficiëntie van 99%. ECOnversion corrigeert de harmonische vervorming in de stromen die voor een vervuiling kunnen zorgen, wat een stabiele stroomvoorziening garandeert.

Datacenter- en facilitymanagers zien de hoge efficiëntie van de UPS direct vertaald in een lagere energierekening. "Dit is van groot belang voor de operators en beheerders van zowel datacenters als andere bedrijfskritische omgevingen", aldus Paul Bron, vice president IT Business bij Schneider Electric. "Zij staan voortdurend voor de uitdaging om een optimale energie-efficiëntie te koppelen aan een maximale uptime en beschikbaarheid."

Eenvoudige installatie en beheer

De Galaxy VM is voorzien van een compacte behuizing. Het volledig geïsoleerde Input/Output (I/O)-kabinet beschikt over kabelinvoer boven- en onderlangs, waardoor de UPS met de achterzijde tegen een muur geplaatst kan worden. De UPS is voorzien van wieltjes, waardoor deze eenvoudig verplaatst kan worden. Voor het configureren van de Galaxy VM kan gebruik worden gemaakt van de ISX Designer-configuratietool van Schneider Electric.

Het UPS-systeem is ontworpen voor integratie met elektrische, fysieke en monitoringsomgevingen. Gebruikers kunnen het systeem beheren met de StruxureWare Data Center Infrastructure Management (DCIM)-software van Schneider Electric en monitoren via gebouwbeheersystemen en het Modbus-protocol. Paul Bron: "Facility- en IT-managers kunnen erop vertrouwen dat Galaxy VM werkt met de bestaande systemen. Bovendien kunnen zij aanzienlijke besparingen op de energiekosten en andere gerelateerde kosten realiseren."

Meer over
Lees ook

Eerste sprekers bekend van UPS Day 2019

Op 13 juni 2019 organiseert DatacenterWorks de UPS Day 2019. De eerste sprekers van deze dag gericht op de vele technische en strategische ontwikkelingen rond stroomvoorziening in datacenters zijn inmiddels bekend. Het zijn spannende tijden voor de datacenter-industrie. Met name als het gaat om de integratie van de power-architectuur van het datacenter en smart grids. Maar ook als het gaat om de voorzieningen die we nodig hebben om continuïteit op het gebied van stroomvoorziening te kunnen garanderen, gebeurt veel. Een aantal leveranciers zal hier tijdens de UPS Day 2019 uitgebreid op ingaan.1

AEG Power Solutions upgradet UPS Protect A

AEG Power Solutions upgradet UPS Protect A

AEG Power Solutions heeft de verbeterde versie van zijn Protect A-serie line-interactive uninterruptible power supply (UPS) aangekondigd. De Protect A is een UPS die is ontworpen om onherstelbare schade aan gegevens en systemen van gebruikers te voorkomen en aanzienlijk financieel verlies als gevolg van overspanning of stroompieken, die normaal de1

ColoCenter neemt Huawei 5000-E UPS in gebruik

ColoCenter neemt Huawei 5000-E UPS in gebruik

De UPS-installatie van colocatiespecialist ColoCenter is volledig vernieuwd door Elinex. Het nieuwe 5000-E series UPS-systeem van Huawei is eenvoudig schaalbaar tot een vermogen van 120kW en biedt een energie-efficiëntie tot 97%. De UPS is voorzien van open software, waardoor ColoCenter zelf kan bepalen wie onderhoud aan het systeem uitvoert. De i1