Schneider Electric introduceert enkelfase Smart-UPS

schneider-electric-smart-ups-on-line

Schneider Electric helpt datacenterbeheerders verliezen in hun elektrische installaties verder te beperken met nieuwe Smart-UPS systemen. De verschillende versies van de Smart-UPS On-Line helpen daarnaast om de power quality verder te verbeteren.

De Smart-UPS On-Line bestaat uit 5-10 kVA-modellen, die een power-factor kennen van 0,9. De 6-10 kVA-modellen zijn de eerste enkelfase UPS-systemen van Schneider Electric. Gebruikers kunnen beide reeksen zowel in racks opnemen als zelfstandig opstellen. De systemen hebben een compacte vormgeving en worden standaard geleverd met een netwerkaansluiting. Deze aansluiting kan worden gebruikt om de UPS'en te voorzien van extra accessoires en communicatievoorzieningen.

Dubbele conversie en online topologie

De nieuwe Smart-UPS On-Line kent een dubbele conversie en een online topologie. De inverter voorziet de aangesloten apparatuur continu van geschoonde elektrische stroom. De systemen zijn daardoor in staat de apparatuur te ondersteunen die geen variaties in voltages of frequentie kunnen opvangen. Organisaties kunnen de UPS'en daarnaast inzetten voor IT- en netwerkapparatuur die op variaties van 20 milliseconde of meer werken. Ook is een 'green mode' beschikbaar. Deze modus maakt geen gebruik van dubbele conversie, waardoor een efficiency van 97 procent kan worden behaald.

De nieuwe Smart-UPS serie is uitgerust van een zogeheten Intelligent Battery Management-voorziening en een Predictive Battery Replacement. Deze features helpen gebruikers de batterijen continu te beheren en bij een eventuele afwijking proactief over te gaan tot vervanging van een batterij. Gebruikers kunnen ook extern opgestelde batterijen beheren. Een grafische interface lokaliseert de te vervangen batterij op eenvoudige wijze.

Dossiers
Lees ook
NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC is van plan een nieuw datacenter te bouwen in Frankfurt. De aanbieder van colocatie datacenters breidt nu ook zijn managementteam uit. Naast strategie-uitbreiding, groeiversnelling en colocatiediensten wil het bedrijf in de toekomst ook hybride cloud- en connectiviteitsoplossingen kunnen aanbieden.

Zijn CO2-opslagcertificaten een model voor duurzamere datacenters?

Zijn CO2-opslagcertificaten een model voor duurzamere datacenters?

De bouwsector staat aan de vooravond van een transformatie met de introductie van Construction Stored Carbon Credits door de Climate Cleanup Foundation. Deze innovatie, gericht op het verminderen van de CO2-uitstoot door het gebruik van biobased materialen zoals hout, hennep, en stro in de bouw, biedt een veelbelovende aanpak om de milieu-impact v1

3D-geprint datacenter in Heidelberg afgerond

3D-geprint datacenter in Heidelberg afgerond

In Heidelberg, Duitsland, is de bouw van een 3D-geprint gebouw, bestemd als datacenter, voltooid. DatacenterWorks schreef er al eerder over. De vastgoedontwikkelaar en -investeerder Kraus Group heeft de sleutels van de faciliteit, genaamd Wavehouse Campbell Heidelberg, overgedragen aan de lokale cloud- en datacenter provider Heidelberg iT Manageme1