Schneider Electric en HPE leveren modulaire microdatacenters

Schneider Electric en Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigen een partnership aan rond een modulair microdatacenters voor gedistribueerde IT en edge computing. De modulaire microdatacenters zijn per direct leverbaar voor klanten van HPE.

Dit zegt Steven Carlini, senior director datacenteroplossingen bij Schneider Electric, in een interview met Data Center Knowledge. Carlini stelt dat fysieke infrastructuur voor IT-professionals minder interessant is. Als voorbeeld noemt hij onder andere datacenterkasten, VDU’s (video display units), koeling en omgevingsmonitoring. “Schneider gaat een partnership aan met de IT OEM’s en helpt hen deze kleinere oplossingen eenvoudig en kosteffectief te leveren aan klanten. Dit noemen we ook wel ‘drop-in-place’ microdatacenters”, aldus Carlini.

HPE levert in het partnership de serverhardware, die in dit geval afkomstig zijn uit de Converged Systems productlijn. Het gaat onder andere om de Hyper Converged servers en de nieuwe Edgeline servers van HPE. Schneider Electric levert onder andere power, koeling, monitoring en security. “Deze hybride IT-oplossing integreert data center infrastructure management (DCIM) met HPE OneView IT infrastructure management om een enkelvoudige beheerinterface te leveren die een geconvergeerd overzicht biedt van alle IT- en datacentersfaciliteiten”, aldus Carlini. De microdatacenters kunnen in enkele dagen tijd worden geassembleerd en uitgerold.

Lees ook
Elinex Power Solutions wordt value added reseller van Huawei

Elinex Power Solutions wordt value added reseller van Huawei

Huawei en Elinex Power Solutions gaan een partnership aan. Elinex is de eerste UPS channel partner van Huawei die zich in West-Europa op UPS'en richt. De samenwerking is bekend gemaakt op de Huawei Enterprise Western Europe Channel Conference in Rome. Elixex wordt een value added partner van Huawei in West-Europa. Het bedrijf gaat in eerste instan1