Schneider Electric breidt New Energy Opportunities Network uit naar Europa

Schneider Electric breidt zijn New Energy Opportunities (NEO) Network uit naar Europa. Het NEO Network is een community van bedrijven die duurzame energie en technologie willen kopen, of op dit vlak projecten of technologie ontwikkelen.

neo-network Het NEO Network is al langer beschikbaar in de Verenigde Staten (VS) en heeft als doel de ontwikkeling van duurzame energie en duurzaamheidsinitiatieven te versnellen. Het netwerk brengt eindgebruikers in contact met projecten en ontwikkelaars van technologieën op dit gebied. Onder meer Equinix, VF Corporation, EDF Renewable Energy en NextEra Energy zijn in de VS leden van het NEO Network.

Inzicht en connecties

“Wij hebben als langetermijndoel schone en duurzame energie te gebruiken voor al onze operaties”, legt Sam Kapoor, Chief Global Operations Officer bij Equinix, uit. “Het NEO Network heeft inzicht en connecties opgeleverd in de Amerika om deze visie te ondersteunen. Europa is goed voor meer dan 40% van ons energieverbruik, waardoor het een waardevolle resource zal zijn om onze voortgang in deze regio uit te bouwen.”

Het netwerk geeft leden toegang tot marktonderzoek, project- en prijsinformatie en informatie over ontwikkelaars en technologieleveranciers. Het NEO Network heeft als doel het aanschafproces van duurzame energie en technologie te vereenvoudigen.

Dossiers
Lees ook
Nederland wil groene waterstof gaan produceren op zee

Nederland wil groene waterstof gaan produceren op zee

In het windenergiegebied ten noorden van de Waddeneilanden komt als het aan de Nederlandse overheid ligt de eerste grootschalige waterstofproductie op zee. Dat is goed nieuws voor de datacentersector waar al langer plannen en projecten bestaan rond groene waterstof.

Grootste batterijopslagsysteem van ons land staat niet in Amsterdam maar in Vlissingen

Grootste batterijopslagsysteem van ons land staat niet in Amsterdam maar in Vlissingen

Als datacenterindustrie zijn we soms zo druk aan het discussiëren over onze eigen nieuwe trends en ontwikkelingen, dat we wel eens vergeten naar andere branches en sectoren te kijken. Zo lijkt het ook te gaan met batterijsystemen voor energieopslag.

Nederlands consortium start onderzoek naar energiezuinige informatietechnologie

Nederlands consortium start onderzoek naar energiezuinige informatietechnologie

Wetenschapsfinancierder NWO honoreerde recent een groot onderzoeksproject naar nieuwe concepten voor energiezuinige Informatie Technologie met zo’n tien miljoen euro. UT-onderzoeker prof. dr. ir. Hans Hilgenkamp is hoofdaanvrager van het project met de naam NL-ECO. Met de financiering van NWO komt ook ongeveer 2,5 miljoen euro beschikbaar als cofi1