Schneider Electric breidt New Energy Opportunities Network uit naar Europa

Schneider Electric breidt zijn New Energy Opportunities (NEO) Network uit naar Europa. Het NEO Network is een community van bedrijven die duurzame energie en technologie willen kopen, of op dit vlak projecten of technologie ontwikkelen.

neo-network Het NEO Network is al langer beschikbaar in de Verenigde Staten (VS) en heeft als doel de ontwikkeling van duurzame energie en duurzaamheidsinitiatieven te versnellen. Het netwerk brengt eindgebruikers in contact met projecten en ontwikkelaars van technologieën op dit gebied. Onder meer Equinix, VF Corporation, EDF Renewable Energy en NextEra Energy zijn in de VS leden van het NEO Network.

Inzicht en connecties

“Wij hebben als langetermijndoel schone en duurzame energie te gebruiken voor al onze operaties”, legt Sam Kapoor, Chief Global Operations Officer bij Equinix, uit. “Het NEO Network heeft inzicht en connecties opgeleverd in de Amerika om deze visie te ondersteunen. Europa is goed voor meer dan 40% van ons energieverbruik, waardoor het een waardevolle resource zal zijn om onze voortgang in deze regio uit te bouwen.”

Het netwerk geeft leden toegang tot marktonderzoek, project- en prijsinformatie en informatie over ontwikkelaars en technologieleveranciers. Het NEO Network heeft als doel het aanschafproces van duurzame energie en technologie te vereenvoudigen.

Dossiers
Lees ook
Nederlandse startup ontwikkeld batterij die tevens groene waterstof produceert

Nederlandse startup ontwikkeld batterij die tevens groene waterstof produceert

Battolyser Systems, een spin-off van de TU Delft, heeft een batterij ontwikkeld die tevens in staat is groene waterstof te produceren. Het gaat om een geïntegreerd batterij- en elektrolysesysteem dat zowel energie opslaat als waterstof produceert uit hernieuwbare energie.

Vodafone past AI toe om infrastructuur energiezuiniger te maken

Vodafone past AI toe om infrastructuur energiezuiniger te maken

Er lijkt geen dag voorbij te gaan of er wordt en nieuwe doorbraak op het gebied van kunstmatige intelligentie bekend gemaakt. Gelukkig blijken bedrijven in staat veel van deze technologische ontwikkelingen snel te absorberen. Zo heeft Vodafone bekend gemaakt dat het inmiddels AI-oplossingen gebruikt om het energieverbruik van zijn communicatie-inf1

Nederland wil groene waterstof gaan produceren op zee

Nederland wil groene waterstof gaan produceren op zee

In het windenergiegebied ten noorden van de Waddeneilanden komt als het aan de Nederlandse overheid ligt de eerste grootschalige waterstofproductie op zee. Dat is goed nieuws voor de datacentersector waar al langer plannen en projecten bestaan rond groene waterstof.