Schneider Electric beschermt virtuele machines tegen stroomuitval

Bedrijven zijn voor zakelijk succes meer dan ooit afhankelijk van data. Om de beschikbaarheid van die bedrijfskritische data te garanderen, volstaat het echter al lang niet meer om alleen de fysieke servers te beschermen. Als de IT-infrastructuur is gevirtualiseerd, moeten ook de virtuele machines worden beschermd tegen bijvoorbeeld stroomuitval.

Om bedrijfskritische systemen optimaal te beschermen tegen stroomuitval, heeft Schneider Electric zijn PowerChute Network Shutdown-software voor het uitschakelen van IT-apparatuur uitgebreid met ondersteuning voor virtuele, geclusterde omgevingen. Samen met de Uninterruptible Power Supply (UPS) Network Management Card van APC by Schneider Electric zorgt versie 3.1 van PowerChute Network Shutdown voor een continue beschikbaarheid van de virtuele infrastructuur.

"Hoewel virtualisatie het IT-landschap heeft veranderd, blijft de noodzaak om de IT-infrastructuur te beschermen tegen een stroomstoring onveranderd", zegt Paul Bron, Vice President bij Schneider Electric's IT Business. "PowerChute Network Shutdown v3.1 brengt virtuele machines tijdens een downtime in veiligheid. IT-managers hebben hierdoor de tijd om na te gaan waar het probleem zit, zodat zij kunnen zorgen voor een oplossing."

Automatisch migreren

PowerChute Network Shutdown v3.1 kan virtuele machines die worden getroffen door een onderbreking in de stroomvoorziening volledig automatisch migreren naar een host die geen hinder ondervindt van de storing. PowerChute kan deze migratie uitvoeren zonder de aanwezigheid van migratietechnologieën zoals Distributed Resource Scheduler (DRS).

Als het niet mogelijk is om virtuele systemen te verplaatsen, zorgt de software van Schneider Electric ervoor dat systemen correct worden afgesloten. Hierdoor wordt verlies of corruptie van de data en schade aan de apparatuur voorkomen. Dit was voorheen alleen mogelijk met op maat gemaakte scripts.

Volledige ondersteuning VMware en Hyper-V

Standaard ondersteunt PowerChute Network Shutdown de meest recente versies van virtualisatieplatformen zoals VMware vSphere 5.5 en Microsoft Hyper-V Server 2012 v1 R2. De platformen zijn ook naast elkaar te gebruiken. Via een eenvoudige installatiewizard zorgt PowerChute Network Shutdown v3.1 voor een naadloze configuratie en bescherming van virtuele machines.

Door de VMware Ready-certificering zijn VMware-gebruikers van PowerChute Network Shutdown v3.1 verzekerd van een eenvoudige installatie en een groot gebruiksgemak. Voor de installatie kunnen gebruikers binnen VMware-omgevingen kiezen voor het installeren van de oplossing als een virtuele appliance. Een 'Virtual Cluster View'-dashboard geeft op één scherm een grafische weergave van het virtuele cluster en de opstelling van de UPS. Deze gebruikersinterface kan met behulp van de nieuwe PowerChute vCenter Plugin ook worden benaderd via de vSphere Client. Met vApps kan het afsluiten en herstarten van virtuele machines worden geconfigureerd.

Beschikbaarheid

PowerChute Network Shutdown v3.1 is per direct gratis te downloaden via de APC by Schneider Electric-productwebsite. Daarnaast wordt de software geleverd bij de UPS Network Management Cards van Schneider Electric. Gebruikers kunnen de software ook als virtuele appliance downloaden via de VMware Solution Exchange.

Dossiers
Lees ook
Natron Energy start productie van natrium-ion batterijen

Natron Energy start productie van natrium-ion batterijen

Natron Energy is gestart met de productie van natrium-ion batterijen in de Verenigde Staten. Deze batterijen zijn vooral interessant voor opslag van elektriciteit in windparken en datacenters. Het bedrijf onderstreept dat deze batterijen een hogere vermogensdichtheid en langere levensduur bieden en bovendien veiliger zijn dan bestaande batterijtec1

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber (Cloud Infra) stelt klanten in staat om rechtstreeks end-to-end verbindingen te maken van elk Equinix IBX Datacenter naar elke DCspine-verbonden datacenterlocatie op aanvraag, zonder fysieke cross-connects.

Update nieuwbouw Microsoft Azure cloud datacenters in België

Update nieuwbouw Microsoft Azure cloud datacenters in België

Het is al langere tijd bekend dat Microsoft met eigen fysieke datacenters in België aanwezig wil zijn. Uit een recent artikel in de Belgische pers wordt duidelijk voor welke oplossing is gekozen. Daarmee is ook een antwoord gegeven op de vraag waar het datacenter komt dat de gecommuniceerde capaciteit van 60Mw gaat leveren.